U petak u Areni sučeljavanje natjecatelja MMA lige: To nije tučnjava, već borba

18.02.2014 - 12:33
Zelg Galešić, Boris Miletić i Tomislav Novosel
Zelg Galešić, Boris Miletić i Tomislav Novosel

„Izrazito sam zadovoljan što je upravo Pula domaćin osmine finala hrvatske MMA lige koja će se po prvi puta odigrati u Domu sportova dvorani Mate Parlov“, izjavio je pulski gradonačelnik Boris Miletić 18. veljače prilikom najave velikog sportskog spektakla.

Kako je pojasnio, za to je većim dijelom zaslužan Puljanin Zelg Galešić koji se potrudio da se i na taj način promovira grad. „Želim vam da ovaj sportski spektakl prođe bez ozljeda a moram priznati da ga volim gledati i slušati TV komentatora“, rekao je Miletić.

Galešić je pojasnio kako je MMA najpoznatija liga Hrvatske te je prenosi oko 60 televizija diljem svijeta. „MMA kavez u našoj dvorani Mate Parlov zasigurno će oduševiti gledatelje i siguran sam da nitko neće otići kući razočaran“, naglasio je Galešić.

Tomislav Novosel
Tomislav Novosel
Zelg Galešić
Zelg Galešić

Tomislav Novosel, koordinator MMA lige dodao je da nisu dugo dvojili hoće li upravo Pula biti jedan od hrvatskih gradova domaćina toga spektakla. „Pula je Grad gladijatora, a zahvaljujući pulskom klubu Trojan i njegovim vrsnim sportašima koji su u zadnje dvije sezone u samom vrhu, doživljaj će zasigurno biti za pamćenje“, rekao je Novosel istaknuvši kako je ždrijeb htio da trojca pulskih sportaša nastupa pred domaćom publikom, Tonči Peruško, Milan Aščerić i Ivan Bilić.

Sve počinje u petak, 21. veljače u 17 sati u katakombama pulske Arene gdje će se održati javno sučeljavanje, dok spektakl u domu Mate Parlov počinje u subotu, 22. veljače u 21 sat. Karte po cijeni od 40 kuna mogu se kupiti na blagajni Doma ili preko sustava Eventima.

Galešić: To nije tučnjava, već borba

Miletić je od Galešića htio doznati kako to da se nakon žestoke borbe suigrači na kraju čak i grle. „Kad je imao sedam godina i krenuo u školu mog sina su u razredu pitali je li on taj čiji se tata tuče. Rekao je: 'Moj tata se ne tuče, on se bori'. Upravo to je duh ovoga sporta“, izjavio je Glaešić.

Novosel je dodao kako je MMA liga mješavina borilačkih sportova u kojima je izrazito izražen „fair play“. „To je sport 21. stoljeća“, dodao je na kraju. (Tekst i foto: Paola Albertini

Tweet

Posljednje novosti