Rockwool dodijelio 12 novih stipendija: 3.000 kuna studentima, 1.000 kuna učenicima

0

Iako Rockwoolova tvornica u Potpićnu još uvijek ne ostvaruje dobit, značajan dio sredstava ipak se vraća lokalnoj zajednici, rekla je glasnogovornica tvrtke Anđelka Toto Ormuž na svečanosti u povodu potpisivanja ugovora o stipendiranju s 12 novih studenata i srednjoškolaca, dobitnika ovogodišnje prestižne Rockwoolove stipendije.     

Naime, od 2008. do 2011. godine u sklopu projekta „7 latica Rockwoolova cvijeta“ Rockwool je sponzorirao 116 projekata lokalne zajednice s nešto više od 5 milijuna kuna. Samo tijekom 2011. godine financirano je 37 projekta, poput boćarskih klubova, NK Potpićan, MIK-a i drugih manifestacija, u što je uloženo 553.000 kuna.

Najveći dio, čak 240.000 kuna i ove je godine izdvojen za studentske i učeničke stipendije u sklopu projekta „Je li plava boja vaše latice?“. Projekt stipendiranja započet je prije tri godine i do sada je njime obuhvaćeno 25 stipendista, od čega 17 studenata i 9 učenika, za što je utrošeno 830 tisuća kuna. Zbog velikog broja iznimno atraktivnih molbi Rockwool je ove godine broj stipendista odlučio povećati na čak 12.

„Kriterij ulaska u ovaj klub je isključivo njihovo znanje, ostvareni rezultati, ali i upornost i motiviranost. Iz tog smo razloga, a unatoč krizi, odlučili povećati ovogodišnji budžet za stipendije na 240 tisuća kuna. Time želimo pokazati koliko je obrazovanje važno za gospodarstvo jedne zemlje. Smatramo da ćemo iz krize izaći isključivo znanjem i radom, a upravo su to vrline koje krase Rockwoolove stipendiste“, rekla je Anđelka Toto Ormuž.

Studentske stipendije iznose tri tisuće, a učeničke tisuću kuna mjesečno, a dobili su ih učenici i studenti iz čitave Istre: od Pićna, Kršana i Sv. Nedelje, općina koje okružuju tvornicu, preko Rapca i Labina do Pule i Vodnjana. „Ove smo godine odlučili jednu stipendiju dodijeliti i studentu izvan Istre, budući da je naša tvornica hrvatska, opskrbljuje cijelo hrvatsko tržište, pa smo stoga odlučili nagraditi i motivirati jednog studenta izvan granica Istre“, rekla je Toto Ormuž. (Tekst i foto: Nenad Čakić)

U ime svih stipendista Rockwoolu se zahvalila Dea Milovan iz Vodnjana
U ime svih stipendista Rockwoolu se zahvalila Dea Milovan iz Vodnjana

Ovogodišnji stipendisti

Studenti: Jean Petrić iz Nedešćine (Tehnički fakultet u Rijeci); Martina Lukež iz Pićna (Filozofski fakultet u Zagrebu); Dijana Majstorović iz Potpićna (Medicinski fakultet u Zagrebu); Andrea Demetlika iz Labina (Fakultet strojarstva i brodogradnje u Zagrebu); Dea Milovan iz Vodnjana (Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu) i Kristijan Bakarić iz Kutine (Rudarsko geološko naftni fakultet u Zagrebu).

Učenici: David Vozila iz Vozilići (Srednja škola Mate Blažina); Katarina Mucić iz Labina (Prirodoslovno matematička gimnazija u Zagrebu); Verner Vlačić iz Rapca (Prirodoslovno matematička gimnazija u Rijeci); Anđela Blažević iz Pazina (Opća gimnazija Jurja Dobrila u Pazinu); Marija Pezić iz Pule (Tehnička škola u Puli) i Zoran Krišto iz Pule (Opća gimnazija u Puli).

Stoje: Nensi Runko, Anđela Blažević, Anđelka Toto Ormuž, Martina Lukež, Dijana Majstorović, Dea Milovan, Marija Pezić, Katarina Mucić i Nina Šuljak. Čuče: Verner Vlačić, Andrea Demetlika, Zoran Krišto, Kristijan Bakarić, Jean Petrić i David Vozila

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa