Dvoboj između Istre 1961 i Dinama utakmica visokog rizika

04.02.2014 - 10:58
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

U četvrtak 6. veljače s početkom u 17 sati na Gradskom stadionu "Aldo Drosina" u Puli odigrat će se odgođena nogometna utakmica 17. kola I. MAXtv Prve lige između NK "Istra 1961" i GNK "Dinamo".

S obzirom na to da se očekuje veći broj posjetitelja i navijača te organiziranih navijačkih skupina oba kluba, a temeljem iskustava vezanih za problematiku navijača policija će u kontinuitetu poduzimati niz mjera i radnji sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima, Zakonu o javnom okupljanju, Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i drugim propisima kako bi ova utakmica protekla u najboljem redu sa sigurnosnog aspekta.

Policija će snimati javno okupljanje

Policija snimati nogometnu utakmicu u skladu sa Zakonom o policijskim poslovima i ovlastima. Mole se građani da zbog očekivanog dolaska većeg broja posjetitelja i navijača do stadiona dođu ranije kako bi se izbjegle prometne gužve te da na vrijeme i bez žurbe zauzmu svoja mjesta.

Upozoravaju se svi posjetitelji da ne parkiraju vozila na prostorima koji nisu predviđeni za parkiranje niti na obližnjim prometnicama kako ne bi dolazilo do zastoja prometa. Vozači nepropisno parkiranih vozila biti će sankcionirani, a vozila premještena vozilom specijalne namjene "Pauk“.

U vrijeme održavanja utakmice, odnosno u vremenu od 15 do 21 sati ulica Marsovog polja od raskrižja s Cestom prekomorskih brigada do parkirališta kod "Croatia osiguranja" biti će zatvorena za promet za sva vozila kako bi svi posjetitelji mogli pješice sigurno i na vrijeme doći do stadiona i nakon utakmice sigurno otići kućama.

Mole se svi posjetitelji utakmice da se pridržavaju uputa redarske službe i svih drugih službenih osoba organizatora te da u slučaju kiše umjesto kišobrana ponesu kabanice jer kišobrane i sličnim predmete neće biti moguće unijeti na prostor stadiona.

Policija poziva sve posjetitelje i navijače da se prije utakmice, na samom stadionu za vrijeme odigravanja utakmice i nakon utakmice ponašaju civilizirano, da navijaju fer i korektno kako bi ova utakmica prošla u primjernom ozračju vrhunskog športskog događaja.

Tweet

Posljednje novosti