Počinje četvrti Istria Winter Cup: Stižu Vlaović, Marić, Jurčić...

30.01.2014 - 12:06
Službeno predstavljanje Istria Winter Cupa u Novigradu
Službeno predstavljanje Istria Winter Cupa u Novigradu

Istra će po četvrti puta biti domaćinom najvećeg pripremnog turnira u regiji, Istria Winter Cupa. I ove godine turnir okuplja osam europskih prvo i drugoligaša, koji će se za trofej Istria Winter Cupa natjecati na umaškim i novigradskim terenima. Ljubitelji nogometa će moći uživati u egzibicijama vrhunskih igrača profesionalaca iz osam ekipa od 1. do 9. veljače, a u sklopu turnira, u srijedu, 5. veljače, održat će se i revijalna utakmica između Humanih zvijezda Hrvatske '03 i selekcije Istra Winter Cupa. Iznos od prodaje ulaznica za revijalnu utakmicu bit će doniran Centru za inkluziju i podršku zajednici u Bujama.

Na službenom predstavljanju Istria Winter Cupa u Novigradu, direktor turnira Ives Čakarun najavio je i obećao još jedan vrhunski nogometni doživljaj te predstavio klubove i raspored igranja tijekom turnira. Tako će se na ovogodišnjem izdanju turnira natjecati FK Željezničar (BiH), FK Budućnost (Crna Gora), rumunjski FC Ceahlăul Piatra Neamț, NK Zavrč iz Slovenije, domaći HNK Cibalia, NK Sesvete i NK Novigrad te NK Široki Brijeg (BiH). Tom je prilikom također naglasio kako će turnir ugostiti više od 200 profesionalnih sportaša, koji će se moći uvjeriti u vrhunsku infrastrukturu i idealne smještajne kapacitete Novigrada i Umaga.

Predsjednica Uprave Lagune Novigrad, Zrinka Bokulić je u ime domaćina izrazila zadovoljstvo što se upravo Istria Winter Cupom otvara sezona sportskih natjecanja te je naglasila da su upravo dugogodišnja ulaganja u sport i sportsku infrastrukturu značajan element turističke ponude Lagune Novigrad i Istraturista Umag, koji su nositelji turističkog razvoja u sjeverozapadnoj Istri. Slijedom toga, očekuje se i veći broj ostvarenih noćenja u 2014.

Na temu kvalitete turnira i njegovog velikog značaja za razvoj pred i post sezone, nadovezala se i Sanda Bravar, direktorica TZ Umaga: „Kontinuiranim i planskim ulaganjem u razvoj sportskih aktivnosti, a samim time i nogometa kao jednog od najpopularnijih sportova, sjeverozapadna Istra želi usmjereno diferencirati svoju ponudu i na tim temeljima graditi konkurentnost. U tom segmentu postoji veliki prostor za djelovanje, a da smo na zaista dobrom putu svjedoči i porast nogometnih ekipa koji se prošle godine pripremao na ovom području“.

Gradonačelnik Novigrada Anteo Milos za kraj je svim sudionicima zaželio uspješan turnir, a građane Umaga i Novigrada pozvao je da pogledaju atraktivne utakmice koje će se odvijati na Stadionu Laco u Novigradu te umaškom Gradskom stadionu, te da dolaskom na revijalnu utakmicu s humanitarnim karakterom u srijedu, 5. veljače, i kupnjom ulaznice pruže podršku najpotrebitijima na području klastera. Osim građana Umaga i Novigrada, svoju humanost će pokazati i poznati hrvatski nogometaši kao što su Goran Vlaović, Silvio Marić, Krunoslav Jurčić, Boško Balaban i brojni drugi.

Tweet

Posljednje novosti