Blagdansko druženje u Udruzi udomitelja

0

Udruga udomitelja Istarske županije i humanitarna udruga Oaza, okupile su u subotu, 17. prosinca, u prostorijama Udruge oko 75 udomitelja i djece te ostalih gostiju na zajedničkom druženju, a u povodu 5. obljetnice djelovanja Udruge. Tom je prigodom Mirjana Bartolić, predsjednica UUIŽ zahvalila svim udomiteljima, posebno djeci, na velikom odazivu, kao i novim udomiteljima koji su prvi put prisustvovali druženju. Naglasila je da su pozvani predstavnici struktura iz oblasti socijalne skrbi, sponzori i donatori te predstavnici medija.

Nažalost , pozivu se odazvala samo Ingrid Šandorov, koja se i sama s nekoliko riječi obratila prisutnima, dajući kratak prikaz onoga što je kao kolumnistica Glasa Istre pisala o udomiteljstvu. Čestitajući na 5.obljetnici rada, zaželjela je puno uspjeha udrugama i ponudila daljnju pomoć u granicama svojih mogućnosti.

Posebne zahvale upućene su i donatorima koji su pomogli održavanje ovog susreta i osigurali sredstva za džeparac i poklone djeci, kao i božićnice udomiteljima, koja se,uz veliko angažiranje UO i predsjednice, dodjeljuje svake godine.

Susret treba prvenstveno zahvaliti mladima iz Zumba stars Rovinj, te grupama iz Umaga, Novigrada, Poreča, Labina i Opatije, koji su organizirali humanitarni party za prikupljanje pomoći u korist udomitelja. Prikupljeno je puno odjeće i obuće, nakita, higijenskih i kozmetičkih proizvoda, igračaka i paketa za djecu, kao i novčanih priloga. Dio te donacije podijeljen je Udruzi i vrtiću Roma, te udomiteljima iz BiH, kojima je prigodno poklonjena i slika darovana od udruge ULIKS.

Sredstva je dala i Puljanka koja svake godine i po dva puta pomaže Udrugu, te pekara Centar Miracolo, Cvjećarna Monte Giro Pula, Mareda iz Poreča, Don kafe, Brionka, MacDonalds i Pizzeria Jupiter.

Novčana sredstva za božićnice i džeparac prikupljena su putem aukcije slika udruge ULIKS te od pojedinačnih donacija (OTP banka, Tržnica, privatni donatori i dr.). Ove su godine božićnicu dobili samo prisutni aktivni srodnički udomitelji ( 18 obitelji), kojima je novim zakonom ukinuta naknada za udomiteljstvo, a džeparac (od 50 kn predškolskoj i 100 kn školskoj djeci) dobila su sva prisutna djeca (61 udomljeno i biološko dijete).

Ovom je prigodom udomiteljica Karolina Videc imenovana novom predsjednicom Udruge. Druženje je nastavljeno zabavnim programom, a prigodne božićne pjesme otpjevala je grupa mladih iz Oaze i njihova predsjednica Eva Husak Bačac. Uz kolače koje su pripremili udomitelji, novogodišnje je druženje potrajalo gotovo tri sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa