Kaštijun će graditi grčka firma: Vrijednost posla 29 milijuna eura

0

U prostorijama Istarske županije 19. prosinca svečano je potpisan Ugovor o izvođenju radova na izgradnji Županijskog centra za gospodarenje otpadom Istarske županije Kaštijun. Ugovor je vrijedan 29 milijuna eura, a potpisivanju ugovora prisustvovali su predstavnik Delegacije EU-a Richard Masa, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Zlatko Ivaniš, predstavnici izvođača radova grčke tvrtke Helector S.A. i poduzeća GP Krk koje je izabrano u konzorciju s grčkom tvrtkom, zatim istarski župan Ivan Jakovčić, zamjenik župana Vedran Grubišić, gradonačelnik Pule Boris Miletić, Valerio Drandić i drugi. 

Iz pretpristupnog fonda IPA za radove je odobreno 14 milijuna eura, a preostali iznos zajednički će osigurati Fond za zaštitu okoliša i Istarska županija.

Župan Ivan Jakovčić je rekao kako ovime „stvaramo pretpostavke za dizanje kvalitete života u Istri na daleko viši nivo nego što imamo sada". Gradonačelnik Miletić je izrazio zadovoljstvo što će izgradnja Županijskog centra za gospodarenje otpadom potaknuti zapošljavanje i otvaranje novih radnih mjesta.

Vesna Dukić, direktorica tvrtke Kaštijun d.o.o. rekla je kako se nakon godina pripremanja papira napokon kreće na radove. Direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Zlatko Ivaniš rekao je kako će se sukladno strategiji na području Republike Hrvatske do 2018. godine izgraditi 16 centara za gospodarenje otpadom. Ovo je drugi projekt koji je potpisan u deset dana s grčkom tvrtkom. Uz taj centar, na području Hrvatske postoji 300 odlagališta, 100 ih je sanirano, među kojima odlagalište Cere kraj Labina, zatim u Buzetu, Poreču, Umagu i  Rovinju, a u tijeku je sanacija odlagališta kraj Pazina. (Foto: Pula.hr)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa