U nedjelju Sveti Lovreč postaje Betlehem!

0

Prvo predblagdansko uprizorenje živih jaslica započet će u nedjelju, 18. prosinca u 17 sati i tijekom naredna tri sata kostimirani žitelji Lovreštine će svojim gostima i posjetiteljima pokušati dočarati ugođaj i atmosferu betlehemske svete noći Isusovog rođenja.

Posjetitelji će moći razgledati u starogradskoj jezgri Svetog Lovreča prikaz starih zanata, izbliza pogledati domaće životinje (krave, volove, ovce, magarce, koze, kokoši, zečeve ...). Pored toga, vidjet će i tri kralja koji jašu na konjima i dolaze se pokloniti Isusu i Svetoj obitelji. Organizator će sve goste ponuditi toplim čajem i vinom, a moći će razgledati i kupiti prigodne proizvode na božićnom sajmu. Organizator je pripremio još pokoje iznenađenje koji će gosti morati sami otkriti!

„Volonteri Svetog Lovreča pobrinuli su se da se čuju i prigodne blagdanske pjesme, a lokalni foto klub (KAF) je u galeriji „Placa“ pripremio foto izložbu svojih članova, pod nazivom „S(k)upa“. Cijeli događaj u nedjelju moći će se obići u vremenu od 17 do 20 sati, a ponovo će biti prikazan još i 26. prosinca, te 6. siječnja iduće godine“, obavijestio nas je u ime organizatora Darko Hrastovčak, tajnik KUD-a Matko Laginja.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa