Porečanka policiji predala vojnu pušku, Puljanin ručnu bombu

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Policijska uprava istarska u razdoblju od 4. do 7. siječnja bilježi dva slučaja dragovoljne predaje oružja. Prvi slučaj zabilježen je 4. siječnja u Poreču, kada je 65-godišnjakinja s porečkog područja dragovoljno predala policijskim službenicima vojnu automatsku pušku  s pripadajućih 13 komada spremnika i 307 komada streljiva.

Drugi slučaj zabilježen je 7. siječnja u Puli , kada je 62-godišnji Pulajnin  dragovoljno predao policijskim službenicima Protueksplozijskog odjela PU istarske  ručnu bombu m-75, izvijestila je istarska policija.

Policijska uprava istarska apelira na građane da predaju oružje

Podsjećamo građane da akcija ''Manje oružja – manje tragedija'', koju Ministarstvo unutarnjih poslova provodi u suradnji s programom Ujedinjenih naroda za razvoj, još uvijek traje te da građani i dalje mogu predati zabranjeno oružje ili oružje koje posjeduju bez dozvole. Novi slogan akcije je ''Izbacite uljeza'', a na temelju njega je osmišljen i istoimeni strip koji kroz dogodovštine glavnih likova brata i sestre, Mirkeca i Mirnice Znatiželjković (jabuka i kruška), gospođice Sigurnice (banana) i gospodina Povjerenka (grožđe) podučava o pravilima ponašanja pri susretu s oružjem i nepoznatim stvarima.

Policijska uprava istarska apelira na građane da predaju oružje koje nedozvoljeno posjeduju, a pogotovo oružje koje je zakonom zabranjeno: automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojne projektile s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegove dijelove, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i slično. Podsjećamo da se protiv građana, koji dragovoljno prijave zabranjeno ili dozvoljeno oružje nadležnom tijelu, neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak. Građani koji žele predati oružje, ne trebaju donositi oružje

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa