Na koncertu u Jakačićima prodano 426 karata za Dječji dom Pula

0
Gužva za kupnju ulaznica
Gužva za kupnju ulaznica

Šator pored caffe bara Storm u Jakačićima, selu na granici općina Pićan i Gračišće, bio je 5. siječnja pretijesan za sve koji su se htjeli uključiti u humanitarnu akciju za Dječji dom Pula. Prema riječima glavne organizatororice Tine Širol, na koncert se odazvalo oko 400 ljudi, koji su kupili 426 karata po cijeni od 20 kuna.

Dječji dom Pula zbrinjava djecu i mlade osobe bez odgovarajuće roditeljske skrbi, djecu bez roditelja ili djecu koju roditelji zanemaruju ili zlorabe svoje roditeljske dužnosti. Trenutno skrbi o 50 korisinika u dobi od 3. do 21. godine. Djeca dolaze iz socijalno ugroženih obitelji i prilikom smještaja u dom najčešće dolaze oskudno opremljeni odjećom i obućom, stoga ih u domu nastoje adekvatno opremiti, te pružiti im toplinu i sigurnost. Svrha stambene zajednice je priprema mladih osoba na samostalan život po izlasku iz doma. Naravno, da bi sve to postigli potrebna im je financijska pomoć.

Stoga je Tina Širol iz Bolobani s nekolicinom svojih prijatelja organizirala humanitarni koncert u Jakačićima na kojem su nastupili: KUD Ivan Fonović Zlatela iz Kršana, Gox i Macola bend, Trio Lako ćemo, Ivo & Helena, Etno skupina Šćike, Duo Wish, Antonio Debeljuh i Lučano Kliman te Serđo Valić. Osim u glazbi posjetitelji su mogli uživati u kuhanom pažulu, a za djecu je organizirana tombola.

Kristina Ivaninić, Samanta Aničić, Tina Širol i Katarina Širol
Kristina Ivaninić, Samanta Aničić, Tina Širol i Katarina Širol

Organizatori se najtoplije zahvaljuju svima koji su pomogli kupnjom ulaznice, tombole, hrane i pića, izvođačima, te donatorima i sponzorima koncerta:

Ghia Staff d.o.o. Pazin, Metallum d.o.o. Most Pićan 2/d, vl. Miroslav Jelenić, Radio Istra, Radio Labin, Općina Pićan, Dejan Močinić, Maris Preden, Amaro bend, Diskont Dorina Kršan, Kristijan Dermeta, Silvano Smoković, Igor Smoković, Damir i Ornela Smoković, dekan Antun Kurelović, Danijel Buršić, Melita Ivaninić, Kristina Ivaninić, Samanta Aničić, Ksenija Sirotić, Marina i Dragan Širol, Matija Hek, Marko Benazić, Lucija Piletić, Vedran Belušić, Chilli bar Labin, Mirela Topalić, Ingebor Smoković, OPG Bulić, Dušanka Cvijanović, Ivan Bačani, Samanta Lukšić, Ivana Starčić i Melisa Mrkonjić.

O sigurnosti su brinuli redari iz DVD Pićan: Džoni Širol, Dejan Smoković, Branko Piletić, Paulo Benazić, Sandi Širol, Dino Selar i Đoni Ilić. (Tekst i foto: Nenad Čakić)

Sopci  Zlatele
Sopci Zlatele
Plesači Zlatele
Plesači Zlatele

Osoblje caffe bara Storm
Osoblje caffe bara Storm

Silvano Smoković je dijelio pažul
Silvano Smoković je dijelio pažul
Gox i Macola Bend
Gox i Macola Bend

Chilli bar iz Labina je sponzorirao vino
Chilli bar iz Labina je sponzorirao vino
Za sigurnost su brinuli redari iz DVD Pićan
Za sigurnost su brinuli redari iz DVD Pićan

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa