Grbin: Zakonom o životnom partnerstvu popravit ćemo rezultat referenduma

0
Peđa Grbin: Referendum protiv ćirilice neće proći
Peđa Grbin: Referendum protiv ćirilice neće proći

„Inicijative za smanjenje ljudskih prava ovdje neće proći. Naši ljudi znaju raspoznati dobre od loših inicijativa“, rekao je saborski zastupnik SDP-a Peđa Grbin komentirajući u Labinu rezultate referenduma o ustavnoj definiciji braka.

Grbin je najavio da će se ova Vlada i ubuduće boriti za zaštitu ljudskih prava i to kroz dvije vrlo važne inicijative. Prva je onemogućavanje referenduma protiv ćirilice.

„Ta inicijativa ide prema dokidanju manjinskih prava i za nju odgovorno tvrdim da neće proći“, rezolutan je Grbin.

„Drugom inicijativom popravlja se rezultat referenduma, a to je donošenje zakona o životnom partnerstvu. Nakon recentnih odluka Europskog suda za zaštitu ljudskih prava i Europskog suda pravde, donošenje ovog zakona više nije samo volja Republike Hrvatske, već i naša obveza koja proizlazi iz članstva u Europskoj uniji i Vijeću Europe. Stoga se nadam da ćemo vrlo skoro u Saboru donijeti zakon koji će biti na ponos Republici Hrvatskoj i koji će zadovoljiti sve one standarde koji su zadnjih par godina postavljeni u EU.

Mi ne želimo sprječavati direktnu demokraciju, ali direktnoj demokraciji kroz referendum želimo postaviti određene okvire - da se ona ne može koristiti za umanjenje dostignute razine ljudskih prava u RH“, rekao je saborski zastupnik Peđa Grbin. (Tekst i foto: Nenad Čakić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa