Porečki IDS prvi put za predsjednicu ima ženu

0
Sanja Oplanić, nova predsjednica Gradske podružnice IDS-a Poreč
Sanja Oplanić, nova predsjednica Gradske podružnice IDS-a Poreč

Izvještajno-izborna Skupština Gradske podružnice IDS-a Poreč, na kojoj se biralo novo vodstvo IDS-a Poreč, održana je 29. prosinca. Dojučerašnji predsjednik Egidio Kodan podnio je mandatno izvješće o radu za razdoblje tijekom kojeg je obnašao funkciju predsjednika, odnosno od 2011. do 2013.

Za predsjednika IDS-a Poreč  natjecalo se tri kandidata: Azeglio Picco, Sanja Oplanić i Darko Kadum. U drugom krugu glasanja Sanja Oplanić dobila je potrebnih 21 glas, dok je protukandidat Azeglio Picco dobio njih 19. Sanja Oplanić izabrana je za predsjednicu većinom glasova fiducijara, koji su tajnim glasovanjem odabrali prvu predsjednicu IDS-a Poreč.

Komentirajući ove izbore, koje su postavili nove demokratske standarde, posebice  u načinu izbora predsjednika, novoizabrana predsjednica IDS-a Poreč izjavila da joj je „velika čast i zadovoljstvo obnašati ovu funkciju, ali i velika odgovornost i obaveza“.

- IDS je najjača i najstabilnija politička opcija u gradu, koja obnaša dvije najvažnije funkcije u gradu, odnosno funkciju gradonačelnika i predsjednika Gradskog vijeća, kazala je Oplanić dodajući kako „imamo većinu u Gradskom vijeću i od mene se i dalje očekuje da vodim stranku uhodanim putem uspjeha, a ova kriza u kojoj se država nalazi predstavlja svima nama dodatni izazov“. 

Predsjednica IDS-a Poreča kazala je također da je ovim izborima IDS dobio novo vodstvo koje će nastaviti proces pomlađivanja stranke te proširivanje i jačanje baze aktivnih članova podružnice. Osvrnuvši se na protukandidate Oplanić je kazala  kako je pozitivno za demokraciju da je bilo više kandidata, odnosno više izbora, te je nadodala:

- Demokracija daje mogućnost da se na istu stvar gleda drugim očima, te je poručila da „različitost mišljenja predstavlja naše bogatstvo, a jedinstvo našu snagu“. Nakon izborne pobjede pozvala je sve članove na jedinstvo stranke, te da zajedno doprinose ostvarivanju ciljeva izbornog programa.

Njezin mandat, poručila je, bit će obilježen zalaganjem za uključivanje što većeg broja građana, ali i za jačanje stranačke strukture te artikuliranjem problema građana u političke programe kojima je cilj unapređenje razvoja zajednice.

Na Skupštini su za članove predsjedništva izabrani: Zlatko Šalić, Marina Gavrić, Alfredo Mendiković, Dražen Olić, Marica Krijan, Kristijan Žužić, Ronald Žužić, Azeglio Picco, Robert Velenik te Luka Šergo, a po funkciji Edi Štifanić kao gradonačelnik i Adriano Jakus kao predsjednik Gradskog vijeća.

Za potpredsjednika IDS-a predložen je Edo Kos, a za potpredsjednice predložene su Gordana Restović i Sandra Čakić Kuhar.  Za člana Predsjedništva IDS-a iz Zajednica podružnica Poreštine predloženi su Gordana Restović, Dean Pauletić i Robert Rabac. 

Za Predsjednika ZP Poreštine predložen je Loris Peršurić, a za tajnicu Jadranka Fabac, dok je za člana predsjedništva ZP Poreštine predložen Vladimir Čuš. U Garantni odbor predložen je Petar Popović.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

MESAR/ICA

Do: 30.06.2022.

LABIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

VRSAR-ORSERA, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BARMEN/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA