Rovinjski HSP AS: Jakovčić je Gabriću obećao rovinjsku bolnicu

14.12.2013 - 09:55
Bolnica dr. Martin Horvat Rovinj
Bolnica dr. Martin Horvat Rovinj

Otkrivaju li pojedinci svoje karte? Nakon što nije uspjela koalicijasa SDP-om, IDS i Jakovčić okreću se novoj koaliciji s Nacionalnim forumom i omladincem Gabrićem, napisao u je svom priopćenju Berislav Vrančić, predsjednik podružnice HSP AS Rovinj

„Ovom koalicijom Jakovčić stvara novu novčarsku koaliciju gdje je cilj okupiti krupni kapital (Jakovčićeve poslovne veze sa Lukšićem, Todorićem), te na lijep način rasprodati istarsku zemlju za koju se tako zdušno bore i zalažu. Dok se IDS u svojim istupima bori protiv rasprodaje nacionalnog blaga i Istru odvaja od Hrvatske pod izlikom regionalizma s druge strane rasprodaje istarske vrijednosti. Uskoro  bi mogli pjevati  „Bila krasna zemlja Istra mila““, smatra Vrančić, te nastavlja:

„Poznato je da je Nikica Gabrić zainteresiran za rovinjsku bolnicu, te je vjerojatno već dogovorio preuzimanje uz blagoslov Istarske županije, a i Vlade. Na taj način Gabrić će vjerojatno podržati Jakovčića na izborima za Europarlament, a i predsjednika Josipovića na predstojećim predsjedničkim izborima. Zna se da novac čini čuda.

Ne znamo dali je na nivou županije, a i grada Rovinja provedena bilo kakva javna rasprava o budućnosti rovinjske bolnice, te dali su o tome svoje mišljenje mogli dati svi korisnici te javne ustanove. Rovinjska bolnica je zapuštena, vjerojatno sa razlogom (sruši cijenu i kupi jeftino), ali ona je i veliki potencijal  sa svojih 20 ha terena na poluotoku, smještena uz more.

Gdje će se za koju godinu građani Rovinja kupati?

S druge strane imamo uređenje uvale Lone što je pohvalno kada bi se radilo za dobrobit svih, ali opet se sa pravom pitamo, gdje će se za koju godinu građani Rovinja kupati, šetati, rekreirati? Da li ćemo biti stjerani u posebne rezervate daleko od bogatih hotelskih gostiju koji ne smiju vidjeti hrvatsku realnost. Siromaštvo i borbu za koricu kruha. Kopanje po kontejnerima i uzimanje ostataka koje su bacili bogati turisti.

Na takav način  pomalo se zapriječava građanima pristup pomorskom dobru, čitaj plažama. Ako malo bolje pročitamo Zakon o pomorskom dobru i morskim lukama vidjeti ćemo da se tako nešto legalizirano izdavanjem koncesije. Već sada ne možemo ući u pojedine kampove, ne sa namjerom korištenja njihovih usluga , već sa namjerom dolaska do pomorskog dobra, plaže. Za ulazak morate platiti ulaznicu za kako oni to lijepo kažu  „korištenje usluga bazena i sl.“. Na nekim područjima rampama su zatvorene i javne prometnice.

Što onda da očekujemo sutra u Rovinju, a i u Istri? Rampu sa natpisom „STOP“, eintritt verboten.  Zato prošećite još na kratko uvalom Lone, predjelom San Pelagio (bolnica Rovinj) , Muzilom, ako ga još koji put otvore za javnost, jer sutra će već biti kasno.

A kada dođu izbori dobro razmislite. Nemojte zaokruživati automatski  nešto što ima predznak Istra ili neki drugi. To ne znači da  ta opcija želi bolje svima nama. Možda se iza toga predznaka krije politika vlastitog interesa“, poručuje Berislav Vrančić, predsjednik podružnice HSP AS Rovinj.

Tweet

Posljednje novosti