Ususret Istriani: Matiji Ferlinu nagrada u kategoriji kultura

0
Daniel Sponza, Miodrag Čerina i Valter Orbanić
Daniel Sponza, Miodrag Čerina i Valter Orbanić

Višestruko nagrađivani plesač, koreograf i redatelj, Puljanin Matija Ferlin jedan je od pet dobitnika ovogodišnje nagrade Istriana, i to za doprinos u kulturi. On je jedan od dobitnika, kojeg su organizatori otkrili, a ostali će se doznati prilikom svečane podjele nagrada.

„U ovo doba prije šest godina na vrata mi je pokucao Daniel Sponza s idejom o ovoj nagradi koja je do danas izvrstan način da u ovo blagdansko vrijeme kažemo hvala svima koji su se iskazali na području kulture, zdravstva, gospodarstva, sporta i glazbe Istre“, rekao je zamjenik istarskog župana Miodrag Čerina 12. prosinca najavivši svečanost dodjele županijske nagrade Istriana i ovogodišnje laureate. Napomenuo je kako su dosadašnji dobitnici ove nagrade i kasnije u svome radu opravdali uspjeh.

Čerina je podsjetio da je Istrianu osmislio Eros Čakić, a ona je djelom izrađena od maslinova drva i pozlaćena. Županija daje logističku podršku a Radio Pula je medijski pokrovitelj. Iako, kako je naglasio Sponza, ove su godine za laureate glasali i gledatelji TV Nove i TV Istre. 

Kako je rekao Sponza, i ove godine Istriana ima iznimno kvalitetne nominacije, pa su tako u kategoriji gospodarstvo na čelu s Jasnom Jaklin Majetić nominirani Dean Skira, Vesna Plavšić i Vitomir Pap. U kategoriji kultura koju je predvodio Vladimir Torbica, uz laureata Matiju Ferlina nominirani su bili i Boris Domagoj Biletić te Kristina Mihovilić. Dr. Irena Hrstić zadužena je za kategoriju zdravstvo, a Nadia Komparić, Dubravka Jurcan i Irena Grahovac su kandidatkinje.

Za kategoriju glazba zadužena je bila Tasha, a tu su kandidati za Istrianu Gustafi, Massimo Savić i klapa Pinguentum.

Sport je predvodio Dario Koraca, a kandidati za nagradu su Samanta Fabris, Igor Pamić, Luka Stepančić i Dorijan Živolić.

Pristiglo je 800 glasova, a glasali su i gradonačelnici, načelnici, kulturni djelatnici… Epilog će se održati 13. prosinca u 13 sati u pulskom kinu Valli uz nastup Nene Belana i glazbene skupine Šćike. Program vode Šajeta i Helena Šipraka, a ulaz je za sve građane besplatan.    

Valter Orbanić iz Istarske kreditne banke Umag u ime sponzora kazao je kako je posebno zadovoljstvo raditi u sredini koja cijeni najbolje. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa