Vrbat, Kajin i Hrelja licemjerni poput Karamarka

0
Tanja Vrbat, Damir Kajin i Silvano Hrelja
Tanja Vrbat, Damir Kajin i Silvano Hrelja

Predsjedniku HDZ-a Tomislavu Karamarku nedavno se čitava Hrvatska smijala kada je najprije potpisao zahtjev za referendum protiv ćirilice, a onda nakon kritike europskih pučana izjavio da je takav referendum nepotreban.

Gotovo slično licemjerstvo ovaj smo tjedan doživjeli od troje istarskih saborskih zastupnika, Tanje Vrbat (SDP), Damira Kajina i Silvana Hrelje (HSU), kada su digli ruke za novi Zakon o poreznoj upravi kojim se omogućava ukidanje područnog ureda Porezne uprave u Pazinu i njegovo preseljenje u Rijeku.

Naime, u njihovom glasovanju ne bi bilo ništa sporno da nekoliko tjedana ranije na Županijskoj skupštini nisu podržali Deklaraciju o regionalnom razvoju i jedinstvenosti Istre, kojim se traži upravo suprotno – zaustavljanje procesa preseljenja sjedišta državnih institucija iz Istre u Rijeku.

Doduše, nezavisni zastupnik Damir Kajin je podržao IDS-ov amandman na ovaj Zakon, ali je, nakon što amandman nije prihvaćen svejedno glasao za predloženi Zakon. Tanja Vrbat i Silvano Hrelja pak su bez prigovora podržali ukidanje područnog ureda Porezne uprave u Pazinu. (Nenad Čakć)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa