SDP neće podržati županijski proračun

0
DAnijel Ferić
DAnijel Ferić

„Više je no očigledno da su sad već pet - šest zadnjih puta sjednice gradskog vijeća Grada Pule i Istarske županije istoga dana u isto vrijeme“, naglasio je potpredsjednik SDP-a Istarske županije i predsjednik pulskog SDP-a, Danijel Ferić na 12. prosinca održanoj konferenciji za medije. Smatra kako to teško može biti koincidencija.

Kako će Ferić od sad u gradskom vijeću zamijeniti Peđu Grbina rekao je da će dio sjednice biti u Puli, a dio u Pazinu. Na županijskoj neće, istaknuo je, podržati proračun te će predložiti petnaestak amandmana. „Poticanje gospodarstva ono je što nam je potrebno te bi se proračunski novac trebao preraspodijeliti za projekte u gospodarstvu“, najavio je Ferić dodavši kako će klub vijećnika SDP-SDSS-SDAH predložiti projekt e-Istra usmjeren ka novoj javnoj upravi i racionalizaciji poslovanja.

Kako bi se „zaobišle“ pisarnice i poštanski uredi, iznijeti će i prijedlog o uvođenju aplikacije Istra na dlanu ne bi li građani dobili relevantne informacije o novostima, projektima i slično. „Građani će tako, primjerice, moći vidjet koji status ima određeni projekt ili je li predmet koji ga zanima odrađen“, pojasnio je Ferić koji ističe kako je transparentnost izuzetno bitna, a ovaj bi vodič dao odgovore na mnoga pitanja.

I na gradskom vijeću bit će govora o proračunu, a Ferić će, najavio je, ponovo dati amandmane s ciljem poticanja gospodarstva. SDP će podržati osnivanje zasebnog odjela za kulturu, iako, veli Ferić, nije jasno zašto je isti taj odjel prije četiri godine ukinut. „Sada ga isti taj gradonačelnik ponovo predlaže, a tada ga je zbog racionalizacije, ukinuo“, kaže Ferić. (Tekst i Foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa