Hvalevrijedna gesta: Mehaničar Bruio darovao gume novigradskom DVD-u

0
Bruio je napravio gestu koja bi i drugim poduzetnicima i ljudima trebala služiti kao pozitivan primjer
Bruio je napravio gestu koja bi i drugim poduzetnicima i ljudima trebala služiti kao pozitivan primjer

U ovo blagdansko doba godine, koje je među ostalim i vrijeme darivanja, jedan novigradski poduzetnik učinio je naizgled malu, no vrlo lijepu i hvalevrijednu gestu. Riječ je o Mauriciju Fabrisu, kojeg većina poznaje po nadimku Bruio, kako se zove i njegova mehaničarska radionica koja već godinama djeluje na novigradskoj Salveli, a koji je ovih dana ugodno iznenadio članove novigradskog Dobrovoljnog vatrogasnog društva Neapolis.

DVD-ovci su naime bili primorani mijenjati gume na svom kombi-vozilu za prijevoz putnika, koje prelazi popriličan broj kilometara, jer se osim za potrebe DVD-a nerijetko koristi i za potrebe putovanja nekolicine drugih gradskih institucija, te je od posebne važnosti da sigurnost vožnje bude na najvišoj razini.

Kako je Bruio i inače „mehaničar od povjerenja“ novigradskog DVD-a, koji ovdje na popravak i servisiranje dovozi svoja vozila, tako su i po nove gume za kombi došli u Brujinu mehaničarsku radionicu, prepričavaju nam predsjednik novigradskih dobrovoljnih „pompjera“ Valmi Fabris, dopredsjednik Davor Dagostini Đoni i Guido Zancola, voditelj podmlatka.

No, kažu nam, ovoga puta Bruio ih je ugodno iznenadio i u cijelosti ih „počastio“ kompletom novih guma, s uključenom montažom dakako, poklonom vrijednim nekoliko tisuća kuna!

- Pa da, malo je možda na ovu odluku utjecalo ovo blagdansko ozračje, kada svi nastojimo učiniti nešto dobro, napola u šali odgovara nam popularni Bruio, no onda dodaje kako je to učinio iz jednostavnog razloga – jer dečki iz DVD-a to zaslužuju! Vremena nisu lagana, nitko nema novaca za razbacivanje, ali baš zato treba misliti i na druge, pa treba pomoći kad god se to može, zaključuje Bruio.  

S njime ćemo se naravno složiti, jer je riječ o vrijednoj ekipi mladih ljudi, koja je pored uobičajenih vatrogasnih aktivnosti i zadaća nerijetko uključena i u mnoga druga društvena zbivanja u gradu, te su članovi DVD-a Neapolis vrlo često prisutni i aktivni tamo gdje se očekuje volonterska pomoć i angažman.

Zato su ovaj Brujin poklon nesumnjivo zaslužili, baš kao što je i on zaslužio pohvale za svoju lijepu gestu. Gestu koja bi i drugim poduzetnicima i ljudima koji su u mogućnosti pomoći trebala poslužiti kao pozitivan primjer, na kojeg bi se mogli i trebali ugledati. I ne samo u ovo blagdansko doba godine.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa