Miletić: Pulski proračun je stabilan jer vodimo računa o svakoj kuni

0
Konferencija za medije pulskog gradonačelnika Borisa Miletića
Konferencija za medije pulskog gradonačelnika Borisa Miletića

„Ovaj proračun je stabilan, prvenstveno zato što redovito izvršavamo sve svoje obaveze i itekako vodimo računa o svakoj kuni te tri put promišljamo prije nego je potrošimo“, naglasio je pulski gradonačelnik Boris Miletić 11. prosinca na konferenciji za medije govoreći o proračunu Grada Pule za 2014. godinu.

„Ono što želim istaknuti je da smo u proračunu za 2014. planirali zadržati visoku razinu socijalnih prava naših građana, a najznačajniji dio sredstava je usmjeren i na društvene djelatnosti, tu prvenstveno mislim na predškolski odgoj, sport, kulturu i socijalnu skrb“, istaknuo je Miletić dodavši da se drugi značajan dio sredstava odnosi na izgradnju komunalne infrastrukture tj. izgradnju Grada Pule.

U planu osnivanje zasebnog Odjela za kulturu

Gradonačelnik je napomenuo kako je proračun koncipiran na temelju smjernica Ministarstva financija i kao takav je na razini ovogodišnjeg planiranog rebalansa. „On je nešto veći, za 0,43 posto, međutim, itekako smo vodili računa i realno planirati proračun znajući da utjecaj gospodarske krize još traje stoga treba biti vrlo oprezan u planiranju i u trošenju proračunskih sredstava“, rekao je Miletić.

Planira se osnivanje zasebnog Odjela za kulturu Grada Pule. Naime, kako je Miletić pojasnio, na nedavno održanoj sjednici gradskoga vijeća usvojena je kulturna strategija Grada, a jedna od smjernica te strategije je i osnivanje samostalnog Odsjeka za kulturu. „Temeljem toga smo predložili da se kao takav on i osnuje o čemu će se odlučivati na sutrašnjoj sjednici gradskog vijeća“, kazao je na kraju. (Tekst i foto: Paola Albertini)   

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa