HEP i HT u borbi za istarske potrošače električne energije

0
HEP Opskrba nedavno je ponudila paket usluga za kućanstva - Hepi
HEP Opskrba nedavno je ponudila paket usluga za kućanstva - Hepi

Hrvatski Telekom, vodeći pružatelj telekomunikacijskih usluga u Hrvatskoj, od 9. prosinca počeo je građanima i poduzećima nuditi električnu energiju te se time uključio u tržišnu utakmicu s ostalim ponuđačima.

Ponuda HT-a je sastavljena od nekoliko pogodnosti; prije svega, cijena struje koju nudi HT niža je 5% u odnosu na univerzalnu uslugu kod dominantnog opskrbljivača za rezidencijalne, odnosno do 30% za poslovne korisnike.

Osim toga, HT je jedini od svih opskrbljivača koji ne naplaćuje fiksnu naknadu za opskrbu električnom energijom.

Ukoliko se usluga ugovori do 31. prosinca 2013., svaki novi privatni korisnik električne energije dobiva dodatni popust u iznosu od 300 kuna. U slučaju poslovnih korisnika, iznos bonusa u navedenom razdoblju je čak 575 kn, raspodijeljenih kao i kod privatnih korisnika na prvi, odnosno nekoliko ostalih računa dok se ne iskoristi ukupni iznos popusta.

Također, korisnik usluge električne energije kod HT-a nije dužan potpisati ugovornu obvezu s minimalnim trajanjem da bi ostvario najbolje cijene, što znači da u bilo kojem trenutku bez penala može promijeniti opskrbljivača.

Na prosječnim mjesečnim računima za opskrbu električnom energijom sva kućanstva koja se prijave do 31. prosinca 2013., uštedjet će prve godine čak do 26 posto, u odnosu na univerzalnu uslugu kod dominantnog opskrbljivača. Točan iznos uštede korisnik može izračunati uz pomoć on-line kalkulatora dostupnog na web stranici hrvatskitelekom.hr.

Proces prelaska na HT kao opskrbljivača usluge električnom energijom je jednostavan. Na internetskim stranicama hrvatskitelekom.hr od 9. prosinca 2013 korisnici mogu podnijeti zahtjev, a cijeli proces rješavanja papirologije na sebe preuzima HT.

Hepi: 3500 zahtjeva za ugovorom u prvih deset dana ponude

U tržišnoj borbi HT će najvećeg konkurenta imati u HEP-u, koji svojim kupcima nudi posebne pogodnosti. Naime, HEP grupa, nacionalna tvrtka za proizvodnju, distribuciju i opskrbu električnom energijom kontinuirano i odgovorno prati sve promjene na tržištu električne energije u Hrvatskoj, s ciljem pouzdane i cjenovno prihvatljive opskrbe kupaca, razvijajući i nove proizvode s dodatnim pogodnostima, priopćeno je iz ove tvrtke.

Tako je HEP Opskrba nedavno ponudila paket usluga za kućanstva - Hepi, koji korisnicima programa vjernosti omogućava ukupno i do 8,3 posto popusta te plaćanje stvarne mjesečne potrošnje idući mjesec.

Kupci Hepija ugovaraju opskrbu na razdoblje od jedne, dvije ili tri godine, na temelju čega ostvaruju popust u visini od 4,5 posto, 5 posto ili 5,5 posto na osnovni cjenik (koji odgovara tarifnim stavkama za opskrbu električne energije u okviru univerzalne usluge u Hrvatskoj). Bitno je naglasiti da za ugovore sklopljene do 31. ožujka 2014. HEP Opskrba jamči da se cijena električne energije iz osnovnog cjenika neće mijenjati tijekom inicijalno ugovorenog trajanja ugovora.

Dodatno, kupac Hepija koji ima ili će sklopiti ugovor o samoočitanju brojila s HEP ODS-om oslobođen je mjesečnog plaćanja opskrbne naknade. Važna pogodnost za kupce je što račun ne plaćaju akontativno, sredinom mjeseca u kojem se troši električna energija, nego s odgodom, sredinom idućeg mjeseca. Kupci također na raspolaganju imaju korisničku web aplikaciju Moj Hepi račun, koja pruža mogućnost online pregleda računa i uplata, ispisivanja računa i uplatnica, pregleda potrošnje u proteklim razdobljima, pregleda podataka o ugovorima i tarifnim modelima te pristupa Hepi klubu. 

Sve su to prednosti koje su kupci brzo prepoznali, što svjedoči broj od 3.500 zahtjeva za ugovorom u prvih deset dana ponude.

Uspješan start ponude za kućanstva, HEP Opskrba može zahvaliti i iskustvu na području opskrbe poslovnih kupaca, gdje je izložena konkurenciji još od 2008. godine. Profesionalnost, odgovornost prema kupcima, visoka razina usluge, inovativni proizvodi poput ZelEna (zelene energije) i „Udružimo se!“ (proizvod koji malim i srednjim kupcima omogućuje udruživanje i zajednički nastup prema opskrbljivaču) ono su prema čemu HEP Opskrbu prepoznaje više od 35 tisuća kupaca kategorije poduzetništvo i zbog čega je još uvijek neupitni lider na tom području, izjavila je Tina Jakaša, direktorica HEP Opskrbe.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa