Novigrad: Press konferencijom najavljen 3. Aerobic day

11.11.2013 - 15:01
Konferencija za medije
Konferencija za medije

Konferencijom za medije u novigradskoj sportskoj dvorani najavljen je 3. humanitarni aerobic day, koji će se u tom prostoru održati u subotu 16. studenog. Treće izdanje Aerobic day-a najavile su predstavnice organizatora, umaške sportske udruge „AlphaFit“ - Teuta Hodžaj i Majda Šušelj (Tara iz dance skupine Karma), gradonačelnik Grada Novigrada-Cittanova Anteo Milos, te predstavnici bujskog Centra za inkluziju i podršku u zajednici, kojem je namijenjen prihod s ovogodišnjeg Aerobic daya - Ana Boroš, voditeljica, Marko Perkov, predsjednik i Ozren Catela, tajnik Centra.

Teuta Hodžaj najavila je program ove cjelodnevne manifestacije, koja svoja vrata za javnost otvara u 12 sati, a potom se svakih sat vremena, sve do 21 sat, izmjenjuju brojne fitness aktivnosti: Pilates, Tae bo, Bokwa fitness, Tae bo & Body fit, Brasilian but lift, Les Mills Bodyattack, Zumba fitness master class, X-tempo energy, Les Mills Bodycombat, X-tempo dance i Flow. Naglasila je i kako je riječ o jedinoj aerobic konvenciji u Istri, koja će i ovoga puta okupiti brojne kvalitetne prezentere i instruktore.

- Svaki prezenter je jedinstven na svoj način, isticati svakog pojedinačno je pomalo nezahvalno, ali svakako treba napomenuti da je velika većina njih vrlo uspješna u svom poslu, kako na lokalnoj tako i na međunarodnoj sportsko-rekreacijskoj sceni, prenijela je Hodžaj, dodajući kako su na ovaj humanitarni event svi pristali doći bez ikakve naknade.

Među ostalima posebno je pak istaknula Elenu Zdjelar, Porečanku koja je ove godine ponijela titulu “IBFF Miss Fitness Model World Champion” i „IBFF Miss Universe 2013“, zatim Marinu Lorencin,  koja je službeni edukator zumbe (ZES), te Španjolca Joana Altisena Vilu, koji će upravo u Novigradu na Aerobic dayu započeti promociju svog X-tempo programa, u okviru turneje za područje Hrvatske i Slovenije. Među novostima na ovogodišnjem Aerobic day-u Hodžaj je izdvojila i Bokwa fitness te Les Mills programe Bodycombat i Bodyattack, koji su noviteti i na svjetskoj razini, no već su izrazito popularni među vježbačima.

Ističući zahvalnost Gradu Novigradu-Cittanova i novigradskoj Turističkoj zajednici, te Laguni Novigrad, koji su kao glavni pokrovitelji i sponzori prepoznali i podržali Aerobic day od prvog izdanja, Majda Šušelj-Tara zahvalila je i svima onima koji će sudjelovati u programima 3. aerobic day-a, te tako dati svoj doprinos u njegovoj što uspješnijoj realizaciji i prikupljanju sredstava za bujski Centar za inkluziju. Istaknula je i kako su na adrese ovdašnjih tvrtki i poduzetnika uputili dopise kojima ih pozivaju da i oni pomognu te uplate sredstva na račun Centra, pa i njima unaprijed zahvaljuju na odazivu i dobroj volji.

- Pozivamo svih da se u subotu odjenu sportski, naoružaju dobrom voljom i pridruže nam se na 3. aerobic day-u! Učinit će tako nešto dobro za sebe i svoje zdravlje, ali i pomoći onima kojima je to potrebno, poručila je popularna Tara.

Predstavljajući Centar za inkluziju i podršku u zajednici Buje, Marko Perkov i Ozren Catela istaknuli su kako on pokriva područje cijele bivše Bujštine, odnosno triju gradova – Buja, Novigrada i Umaga, te triju općina – Brtonigle, Grožnjana i Oprtlja, a s radom je započeo u travnju 2011. godine. Riječ je o organizaciji civilnoga društva čije su aktivnosti usmjerene djeci s teškoćama u razvoju te osobama s intelektualnim teškoćama, pri čemu je cilj unaprijediti kvalitetu življenja korisnika, te ih integrirati u društveni život zajednice, kroz razne socijalizacijske, radno–kreativne, edukacijske i sportsko–rekreativne aktivnosti, kao i radionice, izlete, posjete i druženja.

Korisnici Centra su osobe s intelektualnim teškoćama od 21. godine života nadalje, kada, nakon školovanja, obično bivaju prepušteni sami sebi, svojim roditeljima ili drugim članovima obitelji, pa im se putem Centra želi osigurati da ostanu u svojoj zajednici, te da se aktivno, sukladno svojim mogućnostima, uključe u njezin rad.

Voditeljica Centra Ana Boroš zahvalila je organizatorima i pokroviteljima Aerobic day-a koji su ovu humanitarnu manifestaciju odlučili u cijelosti posvetiti Centru, a riječi zahvale uputila je i svima onima koji će sudjelovati u samoj manifestaciji te tako pomoći u prikupljanju sredstava za rad Centra. Konkretno će se sredstva prikupljena na ovaj način usmjeriti na nedavno otvoren, poseban žiro račun, putem kojega bujski Centar za inkluziju prikuplja novac za kupnju neophodnog kombi vozila (račun kod Zagrebačke banke: 2360000-1500403022, IBAN: HR4023600001500403022). Najavila je i kako će u okviru manifestacije i sami korisnici Centra imati svoj štand, na kojem će na prodaju nuditi svoje rukotvorine, a dio njih sigurno će se osloboditi i priključiti vježbačima, prenijela je Boroš.

Gradonačelnik Anteo Milos istaknuo je kako Grad podupire i sudjeluje u svim humanitarnim akcijama i inicijativama na svome području, kao pokrovitelj ili suorganizator, pa je rado prihvatio ulogu partnera i u ovoj manifestaciji humanitarnog karaktera od samog njezina početka.

- Raduje me što je ova inicijativa Majde i Teute, koja je prije tri godine krenula iz čistog entuzijazma, prerasla u nešto veliko, iznimno kvalitetno i prepoznatljivo diljem Istre, ali i znatno šire, poručio je Milos, dodajući kako se uloga ove manifestacije ogleda u najmanje dvije važne dimenzije, jer osim što promovira zdrav način života ima i naglašen humanitarni karakter. Izrazio je zadovoljstvo što će sredstva s ovogodišnjeg Aerobic daya biti namijenjena upravo bujskom Centru za inkluziju, podsjetivši kako Grad Novigrad inače sudjeluje u radu Centra s 24.000 kuna godišnje.

Milos je ovom prigodom istaknuo i kako  će, osim Aerobic day-a, Novigrad narednih dana na još jedan način pokazati svoju humanost i humanitarno djelovanje, te je najavio kako će ovdašnji organizatori humanitarne akcije Klupica za srce, kojom je prikupljeno 40-ak tisuća kuna, idućeg tjedna ta sredstva predati pulskom Domu za nezbrinutu djecu.  

Tweet

Posljednje novosti