Oni znaju što žele: Barbari objavili prvi album Monfiorenzo Underground

0
Njihova glazba se može okarakterizirati kao dinamična, električna, olujna i pozitivna
Njihova glazba se može okarakterizirati kao dinamična, električna, olujna i pozitivna

"Monfiorenzo Underground je djelo mladih slobodoumnih glazbenika, koji nisu ograničeni nekim glazbenim smjerovima ili žanrovima. Oni nisu opterećeni političkim stajalištima i njihovom prošlošću. Oni znaju što žele i po što su došli. Gledaju ravno i samouvjereno, ne obazirući se na pogreške koje putem prave. Monfiorenzo je njihova srž, njihova baza, a smješteni su duboko u njegovom podzemlju. Izlaze iz pećine sa znanjem stare škole i svježinom novog zvuka", izjavio je Ivan Benažić - Benza, gitarist benda Barbari.

Naime, Barbari, mlada rock grupa, objavila je svoj album prvijenac "Monfiorenzo Underground", kojeg će promovirati na velikom broju koncerata u narednom periodu. Album donosi 13 pjesama snimanih u studiju Whitenoise, od kojih su Mjesečina, Patološki lažljivac i Realnost kroz sjajne video spotove već našle put do šire publike.

Bend Barbari osnovan je početkom godine, kada je frontgerla grupe, Barbara Munjas, nakon sedam godina rada u Gustafima odlučila krenuti svojim putem. Okupljanje je krenulo spontano i u suradnji s kolegama iz prijašnjih bendova. Budući da se svi međusobno jako dobro poznaju, odlučni da pokrenu svoju priču, ubrzo počinju s radom.

Najperspektivniji bend rock scene ovih prostora

Njihova glazba se može okarakterizirati kao dinamična, električna, olujna i pozitivna. Pjesme su žive, snažne i s karakterom, pune životnih tema. Njihov zapaženi nastup na ovogodišnjem InMusic Festivalu, zbog njihove zarazne pozitivne energije usporedili su s kombinacijom zvuka istarskog pop rock melosa, Tamare Obrovac i zvucima jakih kantautorskih gitarističkih imena poput PJ Harvey.

S pravom ih se, nakon nepune godine dana rada i brojnih nastupa, smatra najperspektivnijim bendom rock scene ovih prostora. Za sebe kažu da sviraju energični, veseli, nabrijani repertoar. Njihov moto je „New Sound... Old School“. Inspiraciju pronalaze svugdje, ali priznaju, odnos muškarca i žene nepresušan je izvor. Ekipno rade tako da pri nastajanju pjesama svatko u pjesmu unese dio sebe.

Pjesma „Mjesečina“ puna je metafora i skrivenih poruka. U njoj je slikovitim rječnikom autorica uspjela dočarati užareni čin ljubavi, jedne ljetne večeri ispod sjajnog mjeseca. Spot za ovu pjesmu je snimila Ira Tomić.

Koncept videospota "Patološki lažljivac" je pomalo u 'western' stilu. Spot nema priče, a naglasak je na zanimljivim kadrovima i korektnom glumačkom interpretacijom uz ples i dobru zezanciju. Za rasvjetu i kadrove, kao i za taj spot, zaslužna je Ira Tomić.

U posljednjem spotu, za pjesmu „Realnost“, režijsku palicu preuzeo je mladi labinski redatelj Toni Juričić. Ovdje su se članovi benda smjestili u svojevrstan uvrnuti svijet snova, daleko od realnosti, no kako pjesma kaže: „…snovi postali su realnost“. Vjerujemo da će se snovi ovih mladih glazbenika uistinu i ostvariti. U spotu možemo vidjeti i mladog Luku Berića koji pomaže bendu svojim letećim zamjenama na svim gitarističkim pozicijama.

Glazbeni sastav čine: Barbara Munjas (vokal, gitara), Ivan Benažić Benza (gitara), Teo Pokrajac (bubanj), Tiziano Budicin (ton majstor), Dino Kalčić (gitara) i Alen Bernobić (bas). (Ivan Ban)

(Screenshot: Youtube)
(Screenshot: Youtube)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa