Zašto je Grbin u izbornoj noći snažno zagrlio Milanovića

0

Probijajući se kroz masu u izbornoj noći u Muzeju suvremene umjetnosti, novi hrvatski premijer Zoran Milanović, unatoč stotinama ljudi, novinara i fotografa koji su ga opsjedali više od 20 minuta, nastojao je pozdraviti baš sve prijatelje i stranačke kolege. Najemotivniji pozdrav, u kojem se Milanović bacio u naručje jednom stranačkom prijatelju, zabilježio je fotoreporter Jutarnjeg. Riječ je o Peđi Grbinu, odvjetniku iz Pule i budućem saborskom zastupniku SDP-a, koji je u Sabor ušao s devetog mjesta u VIII. izbornoj jedinici.

Na pitanje što mu je poručio novi premijer, Grbin odgovora da ga, zbog ludnice koja je vladala i desetaka fotografa i kamermana koji su Milanovića pratili u stopu, ništa nije čuo.

„Da, snažno smo se zagrlili. Bio je to jako emotivan trenutak. U tom zagrljaju nije mi rekao ništa ili ga jednostavno nisam uspio čuti. To je bio samo znak iskrene čestite na dobrom izbornom rezultatu. Milanović i ja znamo se već deset godina, dugo smo stranački kolege i imamo stvarno prijateljski i prisan odnos. Cijela je situacija bila nabijena emocijama.

Bilo je ispočetka i malo nervoze i strepnje, ali na kraju smo uspjeli i postigli ono što smo htjeli. Velika je to odgovornost, a mi nećemo iznevjeriti povjerenje građana“, rekao je budući zastupnik SDP-a Peđa Grbin novinaru Jutarnjeg lista.

Grbin je inače odvjetnik po struci i član predsjedništva SDP-a Pule, a u VIII. izbornoj jedinici bio je jedan od aduta Kukuriku koalicije. Slovi za čovjeka od Milanovićeva velikog povjerenja, a navodno je bio i njegov osobni favorit 2010. na unatarstranačkim izborima za šefa istarskog SDP-a. Naposljetku je pobjedio Dino Kozlevac.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa