Dani mednih delicija kucaju na vrata: sladokusci ližu prste, a evo što se nudi i koliko košta meni
Piše: Istarski.hr
Deveto izdanje gastronomska manifestacij Dani mednih delicija središnje Istre održat će se od 8. do 28. veljače, najavljeno je danas iz Konobe Doma u Svetom Petru u Šumi. Ugostitelji će u tom razdoblju nuditi razne delicije obogaćene pčelinjim proizvodima, a sve je to uvod u Dane meda, koji će se organizirati 28. veljače i 1. ožujka u Pazinu.
„Idealna je to prilika da namirnicu kojom inače osnažujemo imunitet u doba sezonskih virusa i bakterija, med, kušate u kombinaciji tradicionalnih istarskih jela koja za vas pripremaju naši ugostitelji“, najavili su organizatori - Turistička zajednica središnje Istre (TZSI).
Suorganizatori su Udruga pčelara Lipa Pazin, Grad Pazin, LAG“Središnja Istra“, Udruženje obrtnika Pazin i Istarska županija.
Manifestacijom se promovira gastronomska ponude središnje Istre u predsezoni te povezivanje OPG-ova, u ovom slučaju prvenstveno pčelara i ugostitelja s područja TZSI-ja.
Atraktivne menije, koji se sastoje od predjela, glavnog jela i deserta, po cijeni od 22 do 38 eura, nudit će ugostiteljski objekti: Agroturizam Stara Štala (Borut, Cerovlje), Boljunska konoba (Boljun), Konoba Dišpet (Zajci, Pićan), Konoba-pizzeria 2. peron (Cerovlje), Tomažova konoba (Vošteni, Sveti Lovreč), Restoran & pizzeria Tinjanski vijulin (Tinjan) i Konoba Doma (Kranjci, Sveti Petar u Šumi). Detalje o manifestaciji i ponudi ugostitelja možete pogledati ovdje.