Za zdrav Život: Najavljena rekreativna utrka za bicikliste i atletičare

0
Dionica za bicikliste duga je oko 40 km, a kreće se trasom: Pazin-Sv. Petar u Šumi-Žminj-Gračišće-Pazin
Dionica za bicikliste duga je oko 40 km, a kreće se trasom: Pazin-Sv. Petar u Šumi-Žminj-Gračišće-Pazin

Društvo tjelesnih invalida Pazin najavilo je na konferenciji za medije 9. humanitarno-rekreativnu utrku za bicikliste i atletičare sa sloganom „Za zdrav život!“. Utrka se tradicionalno održava povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom u suradnji sa Zajednicom sportskih udruga Grada Pazina, MTB “Istra” Pazin i SD „Trickeri“ Pazin. O utrci su govorili predsjednik DTI Pazin Gracijano Turčinović i volonter-suradnik u organizaciji Zvonimir Blažević.

Utrka će se održati u nedjelju, 27. listopada sa startom i ciljem na Trgu slobode u Pazinu. Na utrci mogu sudjelovati svi zainteresirani građani, sportaši i rekreativci svih dobi, u slijedećim kategorijama: MTB (žene, muškarci, juniori), cestovni bicikl (žene,muškarci, juniori) i atletičari (žene, muškarci). Pozvani su svi građani koji žele podržati ovu manifestaciju i zajedno sa DTI Pazin promovirati ideju zdravog života.

Start atletičara je u 11,00, a biciklista u 11,30 sati. Nekolicina atletičara najavilo je da će zbog drugih obaveza utrku započeti ranije, u 9,00 sati i tako dati podršku ovoj humanitarnoj akciji. Prijave i uplate kotizacije vrše se pola sata prije starta. Od 10,30 sudionike i posjetitelje će svojim plesom zabaviti aerobic zumba plesačice ScXtreme GymAeromixnsane Fitness-Pazin.

Dionica za bicikliste duga je oko 40 km, a kreće se trasom: Pazin-Sv. Petar u Šumi-Žminj-Gračišće-Pazin. Dionica od Žminja do Gračišća za bicikliste je natjecateljska. Atletičari će otrčati dionicu: Pazin-Sv. Petar u Šumi-Žminj-Lindarski Križ-Pazin dužine oko 30 km. Najbolji u pojedinim kategorijama biti će nagrađeni medaljama i poklonima sponzora, a ukupni pobjednik osvojiti će prijelazni pehar. Za sve sudionike osigurana je okrjepa tijekom utrke te ručak u hotelu „Lovac“ kada će se uz prigodni program podijeliti nagrade najboljima.

 

Kotizacija za sudjelovanje na utrci iznosi 30 kuna, a sva prikupljena sredstva namijenjena su programu „Omogućimo Petri da radi!“ (produženje ugovora o radu za članicu udruge Petru Kurelović). Ovogodišnja humanitarna akcija posvećena je problemu nezaposlenosti osoba s invaliditetom budući da je to jedan od većih problema koji tište članove DTI Pazin. Turčinović je podsjetio da Ustav Republike Hrvatske jamči svim građanima Hrvatske jednaka prava, a time i pravo na rad i podsjetio odgovorne, prvenstveno poslodavce, ali i cjelokupnu javnost da su osobe s invaliditetom ravnopravni članovi zajednice te da usprkos svojim hendikepima mogu i žele raditi, privređivati za sebe i članove svojih obitelji umjesto korištenja socijalnih potpora koje opterećuju društvo, a njima su nedostatne za život.

 

Zvonimir Blažević pozvao je građane da se u što većem broju pridruže utrci i naglasio kako sudjelovati mogu svi ljudi dobre volje, pa i oni koji neće biti u stanju odvoziti ili otrčati cjelokupnu dionicu. Za njih će biti organiziran prijevoz i skupljanje putem trase utrke. Naglasio je i kako će se posebna pažnja posvetiti sigurnosti sudionika utrke, a sudionike u prometu upozorio je da poštuju upute policije i redara koji će biti u pratnji sportaša.

Podršku utrci svojim su prisustvom na konferenciji dali i renomirani pazinski biciklisti Paolo Rigo i Sandi Bažon, koji su godinama redoviti sudionici utrke.

 

Turčinović je najavio i poludnevno druženje članova Društva koje će se održati u petak, 26. 10. uz karaoke i projekciju fotografija i video zapisa sa ljetnih aktivnosti. Za dodatne informacije možete se obratiti na: 091/595 1679 ili na  e-mail: pazindti@gmail.com

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa