Ki hi je vrag vrga skupa: Livio Morosin i Eros Čakić izdali pjesničko-grafičku mapu

0

Na pulskoj promociji pjesničko-grafičke mape „Kipi i beside“ autora Livija Morosina i Erosa Čakića, održanoj 7. prosinca na 17. Sajmu knjige u Istri, tražilo se mjesto više.

„Ki je vas vraga vrga skupa?“, upitao je ova dva sjajna istarska autora Milan Rakovac koji je predstavio njihovo djelo. Morosin je ispričao kako Čakića zna od kad mu je bilo 17 godina. „Družimo se u oštariji, hvalimo jedan drugoga - kako dobro slikamo i skladamo, kako smo lipi, na kraju finimo u postelji i eto novog projekta“, odgovorio je Morosin na sebi svojstven način. „Ja moje beside, moje pjesme, imam u uhu, ali sada su, zahvaljujući Erosu, dobile i boju“, rekao je.

Čakić je ispričao da je mapu likovnih radova dao Liviju na uvid koji je potom napravio glazbenu impresiju. Na njegovim izložbama izvodi je u živo. „Inače radimo obrnuto, ja na njegovu glazbu slikam. Ovo nam je treća zajednička suradnja koja na neki način ilustrira i naš radni odnos“, kazao je Čakić.

Napomenuo je kako glazba Morosina odgovara i njegovom karakteru: „Imao sam puno uspona i padova u životu, a njegova glazba sadrži puno stilova što se time savršeno podudara“.

„Ova slikovnica je rezultat našeg druženja. Mi umjesto da igramo briškulu, radimo na ovakvim projektima“, zaključio je i napomenuo da je Mladenka Batalić iz Mare d.o.o. aktivirala da se on i ostvari.

„Prvu mapu na Sajmu kupili su Slovenci za gradsku knjižnicu što nam je jako drago“, kazala je Batalić i istaknula da rad na pjesničko – grafičkoj mapi nije bio jeftin, ali je zato i kvalitetan.

Akteri ove promocije, prema riječima Magdalene Vodopije, direktorice Sajma knjige u Istri „četiri pojave na sceni bez kojih ovaj prostor ne bi mogao postojati“, svojom duhovitošću i šarmom, kod brojene publike izazvali smijeh i gromoglasni pljesak. (Tekst: Paola Albertini, foto: Sajam knjige u Istri)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa