Završen biciklistički turnir Istria Granfondo 2013: Pobjednik Slovenac Igor Kopše

07.10.2013 - 10:04
Start utrke
Start utrke

Biciklistički turnir Istria Granfondo 2013. uspješno je završan 7. listopada u Umagu.  Ovaj veliki turnir održava se drugu godinu za redom na području Sjeverozapadne Istre. Tijekom proteklog vikenda na biciklijadi u Novigradu i maratonu u Umagu vozilo je više od 400 rekreativaca i profesionalnih biciklista iz osam europskih zemalja te time potvrdilo kako ni kiša ni loši vremenski uvjeti ne mogu utjecati na želju za sudjelovanjem u jednom od, kako ga sami sudionici nazivaju, maratona s najatraktivnijim i besprijekorno uređenim dionicama, upravo po mjeri biciklista.

Najbolji nastup na Istria Granfondo Classicu ostvario je slovenski biciklist Igor Kopše svladavši zahtjevnu stazu za 4 sata i 46 minuta. Drugo mjesto zauzeo je hrvatski natjecatelj Emanuel Kišerlovski, ujedno i prošlogodišnji pobjednik maratona, a treće vrijeme pripalo je Slovencu Primožu Porenti. Najviše natjecatelja stiglo je iz biciklističkih klubova Grožnjan i Meridiana Kamen iz Pazina. Natjecatelji su se hrabro i ustrajno borili s kilometrima, ali i uživali u jedinstvenoj atmosferi koju im pruža istarski krajolik.

Bernard Musulin, voditelj projekta, čestitao je pobjednicima maratona, ali i svima koji su sudjelovali i bili dijelom još jedne lijepe biciklističke sportske priče. Uz poziv da se sljedeće godine pridruže na trećem Istria Granfondu, Musulin je zahvalio na trudu svima koji su sudjelovali u organizaciji ovog sportsko-rekreativnog događanja – organizacijskom odboru, redarima i policajcima koji su besprijekorno osiguravali stazu, logističkom timu, sucima, medicinskim ekipama, sponzorima i suorganizatorima. Oduševljenje i riječi pohvale stizale su sa svih strana, a to je najbolji dokaz da je organizacijski tim napravio dobar posao.

Zadovoljstvo organizacijom, tehničkim uvjetima, kao i atraktivnim dodatnim sadržajem izrazili su brojni sudionici među kojima je i Vladimir Miholjević koji je sudjelovao drugu godinu zaredom u maratonu, ali ovaj put na kraćoj stazi.  

U sklopu natjecanja bilo je planirano i održavanje Istrian Wild Ride, natjecanja u biciklističkim vratolomijama i trikovima na mountain bike i BMX biciklima, no zbog kišnog vremena i skliskih staza, a iz sigurnosnih razloga, natjecanje će se održati u nedjelju, 13. listopada s početkom u 11 sati.

Tweet

Posljednje novosti