DVA 'ZELENO-ŽUTA' NA ŠIREM SPISKU REPREZENTACIJE

Golman iz Orbanići na glavnoj, a napadač iz Štinjana na rezervnoj listi

Piše: Siniša Žulić

28.10.2024 - 20:04
Mateo Lisica (foto: Milivoj Mijošek)
Mateo Lisica (foto: Milivoj Mijošek)

Izbornik hrvatske U-21 reprezentacije Ivica Olić objavio je popis od 23 igrača za okupljanje uoči dodatnih kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2025.

Mladi Vatreni nastavljaju kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2025. godine u Slovačkoj. Pred Hrvatskom su u dodatnim kvalifikacijama dvije utakmice protiv Gruzije, 15. studenog u Tbilisiju i 19. studenog u Rijeci. Izbornik Ivica Olić pozvao je 23 igrača i poslao 6 pretpoziva.

- Zadovoljan sam kako su dečki reagirali ove jeseni, a utakmica protiv Grčke nam u velikoj mjeri može biti pokazatelj kako trebamo i možemo igrati. Moramo biti fokusirani, koncentrirani, pametni, disciplinirani i agresivni, a u tom slučaju će naša kvaliteta moći doći do izražaja. Vjerujem u ovu ekipu, talent naših igrača i želju da s mladom reprezentacijom ostvare lijepi rezultat i plasiraju se na završnicu, što bi im svima bilo sjajno iskustvo, rekao je Olić uoči novih izazova.

 

Među pozvanim igračima ovoga je puta Istrin bočni igrač Moris Valinčić, koji je odigrao obje utakmice u prošlom ciklusu, iako je dobio tek pretpoziv. No, na rezervnom popisu ovoga se puta našao i Mateo Lisica, čiji su dobri nastupi u posljednje vrijeme ponovno privukli pažnju izbornika Olića. Uz njih na popisu je od istarskih igrača i Franko Kolić iz Orbanići, koji trenutno nastupa za slovenskog prvoligaša Muru.

Reprezentacija će se okupiti u nedjelju 10. studenoga u Zagrebu, odakle odmah putuje u Gruziju gdje će trenirati do 15. studenoga kada slijedi utakmica protiv Gruzije u Tbilisiju. Nakon utakmice, reprezentacija će otputovati u Rijeku gdje ih 19. studenoga čeka uzvrat protiv Gruzije. 

Tweet

Posljednje novosti