Rovinjski Spacio zaokružuje ovogodišnji Istra Inspirit

04.10.2013 - 11:16
Goste u prošlost vode ribari u prigodnoj vožnji batanama i pjevačima
Goste u prošlost vode ribari u prigodnoj vožnji batanama i pjevačima

U nedjelju 6. listopada u 19 sati Rovinj će biti pozornica najautentičnijeg Inspirit doživljaja i prave istarske fešte. Ovo je posljednja prilika ove sezone da svi zainteresirani dožive jedan dan u životu rovinjskih ribara.

Goste u prošlost vode ribari u prigodnoj vožnji batanama i pjevačima i kao što su nekad stari ribari nakon dugog dana zasjeli u konobama, posjetitelji će večer provesti u Spaciu – tradicionalnom vinskom podrumu. Interaktivna predstava uključit će ćakule ribara i vinara, koje uz kapljicu vina katkad i eskaliraju u barufe. Uz ribu, školjke, fritule i vino rovinjskih vinogradara gosti će uživati u glazbi folk sastava Batana i igrokazu u pravoj domaćoj atmosferi. Početak Inspirit doživljaja je u Ekomuzeju Batana.

Ovo je posljednji Istra Inspirit koji se ove godine održava u Istri i s kojim Istra Inspirit uspješno zatvara ovogodišnju sezonu. Istra Inspirit je projekt istoimene udruge koji obogaćuje kulturno turističku ponudu poluotoka, oživljavanjem povijesnih događaja na autentičnim lokacijama, kroz uprizorene istarske legende i mitove.

Istra Inspirit je ove godine započeo 26. svibnja. u Buzetu s Buzetom pa starinski, a Inspirit doživljaji su se održavali gotovo svake nedjelje na devet raličitih lokacija u Istri od Medulina, Pule, Rovinja, Poreča, Savudrije, Buzeta, Pazina, Svetvinčenta do Labina. Performanse je pogledalo i u njima uživalo nekoliko tisuća zadovoljnih domaćih i stranih posjetitelja.

Gosti mogu kupiti karte sa početnom cijenom od 200 kuna te se informirati o brojnim popustima i paketima na stranici http://www.istrainspirit.hr. Posebno ističemo 30 % popusta za studente te 20% posto popusta za stanovnike Istarske županije.

Tweet

Posljednje novosti