U Žminju u nedjelju Makarunijada

04.10.2013 - 08:20
Manifestacija započinje u 12 sati a na programu je kuhanje i prodaja makaruna po promotivnoj cijeni porcije od 25 kn
Manifestacija započinje u 12 sati a na programu je kuhanje i prodaja makaruna po promotivnoj cijeni porcije od 25 kn

I ove godine, u nedjelju 6. listopada, Općina Žminj organizira već tradicionalnu manifestaciju Makarunijada 2013, manifestaciju koja iz godine u godinu raste i privlači sve veći broj ljubitelja, ovog jednostavnog predstavnika siromaške, seljačke kuhinje – makaruna, koji ove godine dobiva svoj par Štrunjac.

Program ovogodišnje Makarunijade započinje 4. listopada u 19 sati u prostoru kino sale otvaranjem izložbe «Kaktusi va Žminje» koja ove godine okuplja veliki broj izlagača – ljubitelja ovog bodljikavog bilja, iz svih dijelova Istre.

Program glavnog događaja, koji će se ove godine odvijati na prostoru nekadašnjeg mjesnog mlina, koji je i onda okupljao stanovnike Žminja i ostalih općina, u velikom šatoru.

Makarune i umake spravljati će vodeći žminjski agroturizam, fameja Ferlin iz Gržini, Konoba Pino u vlasništvu Pina Kuhar, reastaurant Pod ladonjom Žminj, te žminjske udruge potpomognute Agroturizmom Krculi, restaurantom Žminjka i konobe Jurić.

Manifestacija započinje u 12 sati a na programu je kuhanje i prodaja makaruna po promotivnoj cijeni porcije od 25 kn. Cjelodnevnu manifestaciju će pratiti pjesma i svirka žminjskih narodnih svirača i pjevača, te samoukih muzičara. Za plesni dio pobrinut će se folklorna skupina dječjeg vrtića Rapčići, a za dobru atmosferu Akord Band i Anelidi. Voditelj programa je Mario Lipovšek - Battifiaca.

Program manifestacije
Program manifestacije

Tweet

Posljednje novosti