odazvalo se sedam novih darivatelja

Foto Uspješno održana i 9. akcija darivanja krvi u Medulinu

Piše: Istarski.hr

21.10.2024 - 12:07

Općina Medulin je u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Pula organizirala 9. akciju dobrovoljnog darivanja krvi u Medulinu. Akcija je održana u petak, 18. listopada 2024. godine, povodom ovogodišnjeg Dana dobrovoljnih darivatelja krvi u Republici Hrvatskoj, koji se obilježava 25. listopada. U prostoru Multimedijalnog centra Općine Medulin – 3mc-u na medulinskoj placi, svi su zainteresirani mogli u vremenu od 14 do 17 sati donirati krv, jedini nezamjenjiv pripravak u medicini, koji nije moguće dobiti na drugačiji način nego donacijom dobrovoljnih darivatelja.

 

Kao i u dosadašnjim akcijama organiziranim u Medulinu, i ovoj akciji pristupile su djelatnice i djelatnici Općine Medulin, zaposlenici općinskih poduzeća i ustanova te mještani općine Medulin. Inicijativa za održavanjem ove akcije krenula je upravo od djelatnika Općine Medulin, kako bi ljudi s našeg područja mogli sudjelovati u većem broju, bez potrebe da odlaze u Pulu, gdje se inače krv može donirati svakog četvrtka od 9 do 17 sati (dnevni odmor od 13.30 do 14.30), u obnovljenim prostorima Gradskog društva Crvenog križa, na adresi Trg istarske brigade 14 (zgrada Herculaneae). Želja je bila i približiti mogućnost darivanja krvi djelatnicima Općine te općinskih firmi i ustanova, koji možda prethodno i nisu bili darivatelji, time što će se akcije održavati upravo u Medulinu.

I ovog je puta uz djelatnike Općine Medulin akciji pristupio i načelnik Općine Medulin Ivan Kirac, koji je krv darovao prvi puta 2022. godine kada se uključio upravo u akcije u Medulinu te nastavio do ove akcije. Nakon sudjelovanja načelnik se zahvalio svim darivateljima na nesebičnom činu te je istaknuo kako je potreba za novim darivateljima, mladim osobama, svake godine sve veća te i u ovoj prilici pozvao sve mlade, zdrave ljude da se i sami uključe i postanu dobrovoljni darivatelji krvi.

Ova, 9. po redu akcija ostvarila je odlične rezultate, s obzirom na to da je pristupilo 25 osoba od kojih je njih 19 uspjelo sudjelovati, a posebno veseli brojka od 7 darivatelja koji su u petak prvi put donirali krv! Uz pomoć ove akcije i prikupljenih doza krvi moći će se spasiti čak 57 života.

Uz zahvalu svima koji su se odazvali, Općina Medulin zahvaljuje i pulskom Crvenom križu, zaposlenicima i volonterima, kao i medicinskom timu KBC-a Rijeka, koji su realizirali akciju koja život znači. Općinski načelnik Ivan Kirac uputio je zahvale i svim dobrovoljnim darivateljima s područja općine i uopće, a posebno onima koji su se okuražili i darovali krv prvi put. Također, ovom je prilikom svima njima čestitao Dan dobrovoljnih darivatelja krvi u Republici Hrvatskoj.

Tweet

Posljednje novosti