riva će izgledati još bolje

Počela obnova zgrade Lučke kapetanije u Poreču

Piše: Istarski.hr

21.10.2024 - 11:58

Radovi na obnovi zgrade Lučke kapetanije u Poreču, smještene na jednoj od najfrekventnijih lokacija gradske rive, nasuprot Carinskoga gata, službeno su započeli. Ovaj vrijedan projekt, koji dodatno doprinosi uređenju i valorizaciji cijele obale, značajan je korak u očuvanju i unapređenju Poreča.

 

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, nakon uspješno provedenog postupka javne nabave, sklopilo je ugovor s tvrtkom Grgić interijeri d.o.o. koja je zadužena za sanaciju krovišta, izmjenu vanjske stolarije te uređenje fasade zgrade. Radovi su počeli danas, a prema potpisanom ugovoru s Ministarstvom predviđeni rok za završetak je početak ljeta iduće godine.

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, koji se aktivnog zalagao za obnovu ove zgrade te je ranije ove godine o ovom projektu razgovarao i s ministrom Olegom Butkovićem, naglasio je važnost ovog ulaganja.

"Obnova zgrade Lučke kapetanije dodatno će uljepšati našu rivu i učiniti Poreč još atraktivnijim za naše građane i posjetitelje. Ova inicijativa dio je šire vizije razvoja našega grada, a ovom prilikom želim zahvaliti ministru Butkoviću na pokretanju investicije. Porečka riva je srce grada, i ovakva ulaganja nastavljaju se na najveći investicijski ciklus u kulturnu baštinu Poreča, u sklopu koje smo obnovili gradsku rivu, Zavičajni muzej Poreštine, zgradu Gornjeg vrtića, Romaničku kuću, istražujemo Marafor, obnavljamo Eufrazijevu baziliku, a prošli smo tjedan potpisali ugovor i za obnovu fasade crkve Gospe od Anđela na Trgu slobode", izjavio je Peršurić.

Tweet

Posljednje novosti