PRVA RUKOMETNA LIGA - JUG

Andrej Juričević u samoj završnici Umažanima nastavio stopostotni niz

Piše: Siniša Žulić

20.10.2024 - 08:44
POCRVENIO - Dino Horozović (foto: Milivoj Mijošek)
POCRVENIO - Dino Horozović (foto: Milivoj Mijošek)

U dramatičnom i neizvjesnom susretu kojeg je pogotkom riješio Andrej Juričević u samom finišu utakmice, rukometaši Umaga uspjeli su iščupati domaću pobjedu protiv neugodne riječke Kozale. Riječki rukometaši pokazali su na parketu umaške dvorane Stella Maris kako će biti tvrd orah u ovogodišnjem natjecanju. No Umageži su u ovaj susret ušli kao favoriti i odlučni zadržati svoj stopostotni učinak.

Gosti iz Rijeke bolje su otvorili utakmicu, postigavši rane pogotke preko Raula Valkovića, bivšeg igrača Buzeta, koji su im omogućili da brzo preuzmu kontrolu nad rezultatom (1:3 - 2’) . Svoju prednost gosti su uspjeli povećati na čak pet pogodaka prednosti nakon što je u 12. minuti bio precizan Rajič (5:10). Domaćini se tada međutim bude i serijom Jakoba Urha Poberaja smanjuju zaostatak koji su imali za riječkom ekipom, da bi zgoditkom Žana Radečića u 21. minuti u potpunosti uhvatili rezultatski priključak (13:13). Isti je igrač bio strijelac posljednjeg gola u prvom dijelu nakon kojeg se neriješenim rezultatom otišlo na odmor (19:19).

 

Drugo poluvrijeme nastavilo je u jednakom tempu kao prvo, uzbudljivo i izjednačeno, u kojem ni jedna strana nije uspijevala stvoriti veću prednost, održavajući neizvjesnost do kraja susreta. Na ulasku u zadnjih deset minuta, Riječani su dobili novu priliku nakon što je Umažanin Dino Horozović dobio crveni karton. No, tada je na scenu stupio kapetan Umaga, Tomislav Bošnjak, koji je svojim iskustvom i preciznošću postigao tri ključna zgoditka, vraćajući prednost domaćinima (36:34 - 56’). U posljednjoj minuti, najefikasniji igrač Kozale Dominik Krajcar izjednačava rezultat. Ipak, nakon samo dvadesetak sekundi Juričević je pogodio za veliko slavlje domaćih rukometaša. U domaćim redovima najefikasniji su bili Tomislav Bošnjak i Žan Radečić s devet postignutih pogodaka.

Statistika utakmice:

Tweet

Posljednje novosti