Organizirana posjeta: FILS i INK vode vas u Rijeku na operu 'Istarska svadba'

Piše: Istarski.hr

17.10.2024 - 14:27
Foto: Karlo Čargonja
Foto: Karlo Čargonja

Ove jeseni imate priliku uživati u spektakularnoj izvedbi opere 'Nozze Istriane' (Istarska svadba) na daskama Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca u Rijeci! FILS i INK organiziraju zajedničko putovanje u subotu, 9. studenoga 2024. na repriznu izvedbu ove istaknute opere, koja je nastala u koprodukciji Istarskog narodnog kazališta i HNK Ivana pl. Zajca u povodu svečanosti otvaranja novoobnovljene Dvorane Ciscutti u svibnju 2024. godine.

 

Opera “Nozze Istriane” Antonija Smareglie, istarskog skladatelja čija su se djela izvodila na najprestižnijim svjetskim pozornicama poput Bečke opere i milanske Scale, vraća se u Rijeci. Ova opera, čija se radnja odvija u Vodnjanu, snimljena je za njemačku diskografsku kuću CPO što dodatno potvrđujući njezinu izvanrednu kvalitetu. Redatelj je Marin Blažević, dirigent Simon Krečič, a uloge u ovoj izvedbi tumače vrhunski operni solisti: Marussu će utjeloviti Anamarija Knego, Lorenza igra Bože Jurić Pešić, dok ulogu Menica, Marussinog oca, tumači Giorgio Surian. Biaggio, seoskog zabavljača, interpretira Filippo Pollineli, dok će ulogu Nicole pjevati Jure Počkaj. Luze je Stefany Findrik.

FILS i INK organiziraju zajedničko putovanje na operu “Nozze Istriane” (Istarska svadba) u Rijeci, koje će se održati 9. studenog 2024. godine (subota). Polazak je planiran u 15:00 sati s parkirališta ex Mercator u Šijani, a predstava počinje u 18:00 sati u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci. Povratak iz Rijeke predviđen je oko 21:00 sat.

Cijena aranžmana iznosi 30 EUR, a uključuje prijevoz autobusom na relaciji Pula-Rijeka-Pula, pratitelja putovanja te ulaznicu za operu u HNK Ivana pl. Zajca.

Pridružite nam se kazališnoj avanturi i uživajte u glazbenom remek-djelu koje oživljava istarski duh na kazališnim daskama! Ulaznice osigurajte na www.ink.hr. 

Tweet

Posljednje novosti