DRUGA LIGA KOŠARKAŠA - ZAPAD

Finalisti kupa slavili na gostovanjima, uspješni i ostali istarski predstavnici

Piše: Siniša Žulić

16.10.2024 - 05:23
NAJEFIKASNIJI U POBJEDI STOJE - Matija Maljić (foto: Milivoj Mijošek)
NAJEFIKASNIJI U POBJEDI STOJE - Matija Maljić (foto: Milivoj Mijošek)

Sve tri pulske ekipe imale su uspjeha u prvom kolu ovogodišnjeg natjecanja u Drugoj košarkaškoj ligi - zapad. Košarkaši Pule 1981 su na parketu Doma sportova Mate Parlov ugostili Kraljevicu te nakon uvjerljivih četrdeset minuta slavili s konačnih 94:70. Prvi je to dokaz da je nedavno posrtanje u Kupu Krešimira Ćosić protiv Rovinja ipak bio samo loš dan, no dokazivat će se trebati i dalje, iz kola u kolo, iz utakmice u utakmicu. Rezultatska neizvjesnost trajala je samo tijekom prve četvrtine, Škverani su susret otvorili s visokim postotkom šuta izvana, dok su se Bijeloplavi malo "tražili" pa prva četvrtina završava pri rezultatu 25:19. Nakon toga Milivojević i društvo ubacuju u višu brzinu u obrani i na veliki odmor odlaze s "ugodnom" prednošću od 18 poena razlike. U redovima pulskog drugoligaša napadački se istaknuo tercet Nikola Ostojić, Tomas Belina i Mihael Škarica s po 21, odnosno 19 i 18 postignutih koševa.

 

Košarkaši Stoje upisali su pobjedu na uvijek teškom gostovanju u Kastvu. U prvom poluvremenu, koje je završilo vodstvom gostiju iz Pule rezultatom 26:33, vodila se izjednačena borba sa čvrstim obranama, te manje preciznim napadima sa obje strane. Sredinom treće četvrtina ‘žuto-plavi’ prvi put su stekli dvoznamenkastu prednost, a koju su do kraja susreta bez većih problema zadržali te još i povećali za konačnih plus 20 koševa razlike. Kod Stoje najbolji su strijelci bili Matija Maljić i kapetan Nino Dasko s 15 postignutih koševa.

U jedinom istarskom susretu košarkaši Istre slavili su na svom parketu protiv labinskog Rudara. Utakmica je bila zanimljiva i do par minuta prije kraja obje ekipe su se izmjenjivale u vodstvu. Međutim, u posljednjih pet minuta susreta domaćini se bolje snalaze i upisuju naizgled uvjerljivu pobjedu. 

I Pazinci su očekivano pobjednički krenuli u novu sezonu, dominiravši u svim četvrtinama protiv gostujućeg FSV-a iz Rijeke.  Donald Fabris s 21 pogotkom te Nereo Gržinić s 18 bili su najefikasniji igrači domaćeg sastava. Rutinska je bila i pobjeda osnaženih Rovinježa na gostovanju na Krku, dok su košarkaši porečke Adrie zabilježili poraz na svom terenu od 77:86.

Rezultati 1. kola: Pazin - FSV 92:71, Kastav - Stoja 51:71, Krk - Rovinj 66:87, Adria - Šanac 77:86, Istra - Rudar 91:78,Pula 1981 - Kraljevica 94:70.

Tweet

Posljednje novosti