FESTIVAL MUSICA SACRA

U Vrsar iz Njemačke stiže jedan od najprestižnijih europskih zborova sa stotinu pjevača

Piše: Istarski.hr

15.10.2024 - 14:34

Jedan od najprestižnijih zborova iz Njemačke, Chöre am Fuldaer Dom (Zbor Katedrale Fulda), u srijedu, 16. listopada, s početkom u 18.30 sati, održat će koncert u Crkvi sv. Marije od mora u Vrsaru. Bit će to uvertira u ovogodišnji Musica Sacra međunarodni festival zborova koji će trajati od 17. do 20. listopada. Ulaz je slobodan.

Ovaj ansambl ima bogatu tradiciju koja seže stoljećima unatrag, a njihova glazbena povijest usko je povezana s Katedralom Fulda, gdje se nalazi posljednje počivalište svetog Bonifacija.

 

Domkapellmeister Franz-Peter Huber je umjetnički ravnatelj koji predvodi najvažnije katedralne ansamble, Domchor Fulda (Zbor Katedrale Fulda) i JugendKathedralChor Fulda (Mladi zbor Katedrale Fulda). Uz školu pjevanja za najmlađe, koja okuplja djecu već od druge godine života, Fulda Katedrala ponosi se s oko 350 pjevača. Na koncertu u Vrsaru nastupit će njih stotinu.

Glavna zadaća zborova Katedrale Fulda je pratnja svečanih misnih slavlja u katedrali. Osim toga, redovito održavaju raskošne koncerte uz pratnju orkestara, na kojima izvode velike mise i oratorije, poput veličanstvenog Requiema Giuseppea Verdija.

Poznati su po turnejama diljem Njemačke i inozemstva, a koncerti su ih odveli u Južnu Afriku, Francusku, Hrvatsku i Švedsku. Ovaj koncert u Vrsaru u akustičnoj Crkvi sv. Marije od mora pružit će publici jedinstvenu priliku doživjeti bogatstvo sakralne glazbe i virtuoznost jednog od najcjenjenijih europskih zborova.

Tweet

Posljednje novosti