‘ZELENO-ŽUTI’ PREDSTAVILI POSLJEDNJA POJAČANJA

Bjelanović: Doveli smo dva 'kapitalca' kako bi se mladi što bolje razvijali i osjećali sigurnije

Piše: Siniša Žulić

14.10.2024 - 16:31
S predstavljanja novih igrača (foto: NK Istra 1961)
S predstavljanja novih igrača (foto: NK Istra 1961)

Tijekom proteklih petnaestak dana sportska direkcija Istre 1961 u redove istarskog prvoligaša dovela je još dvojicu igrača, koji bi po svojem dosadašnjem životopisu trebali predstavljati pojačanja za ovu sadašnju momčad. Nogometaši koji su na istarski poluotok stigli sa slobodnim papirima imaju se pravo registrirati do 15. listopada, tako da je ovo najvjerojatnije posljednje predstavljanje do zimske pauze. 'Zeleno-žuti' su tijekom ove pauze na probi imali još nekoliko igrača, no još do sutra imamo vremena vidjeti jesu li se nametnuli stručnom stožeru istarske momčadi.

Trener Paolo Tramezzani sada na spisku tako ima stopera Luku Bogdana te veznog igrača Andrea Poka.

- Danas mi je čast što mogu predstaviti dva kapitalca, s obzirom da se radi o igračima izrazito bogatih međunarodnih karijera, u ligama i klubovima puno boljih od prosjeka momčadi HNL-a. Što se tiče njihove karijere, ona govori sama za sebe, a u njima smo dobili jedno iskustvo s obzirom da je naša momčad najmlađa u ligi, uz Osijek. Svima nam je drago što smo mladi i što idemo u tom smjeru, no kako bi se mladi što bolje razvijali i osjećali sigurnije, potrebni su nam ovakvi profili. Luka je igrač kojeg pratim dugo godina iz talijanske lige, već sam ga i u prošlosti pokušavao dovesti, no tad se nije moglo. Treba im sad malo vremena da uhvate ritam utakmica, no sretni smo jako što su tu. Dobri su igrači, pozitivne osobe za svlačionicu, kaže sportski direktor Saša Bjelanović.

 

Iskusni Splićanin Luka Bogdan najveći dio je odradio u talijanskim klubovima zabilježivši pritom i nastupe u Serie A za Salernitanu. Bogdan se već predstavio ‘zeleno-žutim’ navijačima u susretu s Bravom proteklog petka u Balama gdje je pokazao kako će biti još jedan čvrsti stup Istrine obrane. S druge strane Andre Poko, između ostaloga, ima i europskog iskustva gdje je nastupao s francuskim Bordeauxom.

- U super sam stanju, već dva do tri tjedna treniram. Iimao sam malih problema prošle sezone jer sam imao operaciju, no od trećeg mjeseca sam u trenažnom procesu. Ovdje mi je super, treniram s ekipom i čekam da zaigram, fali mi minutaže. Pripreme sam odradio u bivšem klubu u Italiji. Dojam je super i spreman sam. Ekipa je mlada, trenira se kvalitetno što je najbitnije, mislim da možemo napredovati i napraviti iskorak svi zajedno. Dobar smo miks iskustva, kvalitete i mladosti, kostur ekipe je super izgrađen i momci su dosta svi zajedno. Mislim da možemo napraviti nešto bitno, kaže Luka Bogdan.

Jednu od najmlađih momčadi ovogodišmnjeg HNL-a dodatno će ‘postarati’ 31-godišnji Gabonac Poko, koji je zabilježio i nekoliko nastupa za A selekciju svoje zemlje.

- Trenutno se osjećam super, spreman sam zaigrati i pomoći timu, kako zbog ekipe tako i zbog navijača. Spreman sam za nastup, želim što prije zaigrati i pomoći momčadi. Sviđa mi se jako ekipa, kao i grad, kaže Andre Poko.

 

Tweet

Posljednje novosti