JADRAN POREČ PRONAŠAO NOVOG TRENERA

Bugarin: Nemam straha i vjerujem ukoliko se dobro posložimo da će doći i rezultati

Piše: Siniša Žulić

14.10.2024 - 12:30
Blaž Bugarin, novi trener Jadran Poreča (foto: Milivoj Mijošek)
Blaž Bugarin, novi trener Jadran Poreča (foto: Milivoj Mijošek)

Kao što je bilo i planirano, vodstvo porečkog drugoligaša pronašlo je zamjenu na klupi nakon prošlotjednog odlazak dugogodišnjeg trenera Dalibora Šurana. Današnji trening tako će povesti Blaž Bugarin, donedavni trener trećeligaša Medulina, kojemu je vodstvo tamošnjeg kluba pod vrlo nejasnim okolnostima otkazalo suradnju. 

Mladom strateg s UEFA A licencom prije vođenja Medulinaca prije je radio u omladinskim selekcijama Istre 1961 i Jadrana iz Poreča, te u ženskoj nogometnoj reprezentaciji.

- Vjerujem da smo u Bugarinu našli adekvatnu zamjenu koja će već od ovoga vikenda protiv Hrvatskog Dragovoljca na našem terenu pokušati okrenuti dosadašnju negativnu situaciju. U upravi kluba razgovarali smo o nekoliko kombinacija, no prevladalo je njegovo ime, obrazložio je kratko odluku Jadranovog vodstva njegov predsjednik Eduard Ribarić

 

Poziv od ovakvog velikog kluba za našu regiju imponira svakome, pa tako i mladom medulinskom treneru.
- Moram priznati da mi je velika čast što je stigao poziv Jadrana, jer znam koliko taj klub znači ljudima u tom dijelu Istre. Stvarno se nadam da ćemo uspjeti u našem cilju, a to je da ostvarimo ostanak u ligi, rekao je novi trener Porečana.

Bugarin je u sličnoj situaciji bio prošle godine kada je sjedao na klupu Medulina te uspio s momčadi ostati u ligi, što je bio glavni prioritet kluba te napraviti dobre temelje i u ovoj sezoni za nešto mirniji plov trećeligaškim nogometnim vodama.
- Puno je sličnosti u tome i očito u takvim situacijama vidim izazov. Nemam straha i vjerujem ukoliko se dobro posložimo da će doći i rezultati. Znam da je ovo ipak jedna razina više gdje ima jako mnogo dobrih protivnika, no počevši od subote takve utakmice kao što je susret s Hrvatskim Dragovoljcem, uz dužno poštovanje našim gostima, moramo početi dobivati, dodaje Bugarin. 

S igračkim kadrom svog novog kluba je djelomično upoznat s obzirom da kostur rostera porečkog kluba čine igrači koji već duži niz godina nastupaju za 'plavo-bijele' s Velog Jože. 
- Većinu njih znam, a imam i nekoliko nepoznanica, pogotovo kod igrača koji su manje igrali. Prošao sam s ljudima iz kluba kroz roster i vjerujem da ćemo na terenu vrlo brzo pokazati određeni pomak. Vremena do subote je malo, ali nema nazad. Moramo svaki trenutak iskoristiti da se što bolje pripremimo,a  vrijem će pokazati koliko dobro radimo. Imam svoje ideje i pogled na nogomet i vjerujem da ću u nekom razdoblju to uspjeti prenijeti na momčad.  
 

Tweet

Posljednje novosti