JUDO

Puljanin u prvom kolu poražen na jakom svjetskom Grand Slamu u Abu Dhabiju

Piše: Siniša Žulić

13.10.2024 - 11:26
Robert Klačar (foto: Tino Marić/HJS)
Robert Klačar (foto: Tino Marić/HJS)

Svjetska judo turneja vratila se ovoga vikenda u Ujedinjene Arapske Emirate. Nakon što je ranije ove godine u svibnju tamo održano Svjetsko prvenstvo, hrvatski reprezentativci opet su se vratili na tatami u Abu Dhabi, ovog puta na IJF Grand Slam gdje je nastupilo 225 natjecatelja iz 29 različitih država.

 

Jedan od dvojice hrvatskih judaša na tom eminentnom natjecanju bio je i Puljanin Robert Klačar (JK Istarski borac), koji nažalost nije uspio proći prvo kolo u konkurenciji natjecatelja do 73 kilograma. Puljanin je upisao poraz protiv Francuza Maxima Goberta ‘wazarijem’. 

Ovaj IJF Grand Slam obilježava svoje 15. izdanje, s obzirom na to da se svjetska judo turneja zaustavlja u Emiratima svake godine od 2009., čime je Abu Dhabi postao stupom svjetskog kruga. Turnir je ujedno i prvi grand slam ovog novog olimpijskog ciklusa, niza koji obećava biti dugačak, jer će završiti tek za četiri godine u Los Angelesu. U međuvremenu, judo obitelj i svi nacionalni savezi već su okrenuli list Pariza i sada rade na pripremi nove generacije judaša koja je počela stasavati tijekom nedavnih kadetskih i juniorskih svjetskih prvenstava.

Tweet

Posljednje novosti