PRVA LIGA KOŠARKAŠICA

Puljanke nastavile pozitivnu seriju i približile se vrhu tablice

Piše: Siniša Žulić

13.10.2024 - 10:37
Lana Pačkovski (Foto: Z. Ljubić)
Lana Pačkovski (Foto: Z. Ljubić)

Pulske košarkašice na najbolji mogući način koriste nešto lakši raspored na početku ovogodišnjeg natjecanja Prve ženske košarkaške lige. Nakon slavlja u Slavonskom Brodu, Puljanke su stigle do nove pobjede na svom parketu protiv Medveščaka i popele se na četvrto mjesto ligaške ljestvice.

Nakon poprilično izjednačenog prvog poluvremena, ‘zeleno-žute’ su u nastavku susreta jednostavno prikazale bolju kvalitetu te nisu dozvolile nikakvo iznenađenje na samom kraju. U prvoj četvrtini Karolina Škare i Lana Pačkovski predvodile su domaće košarkašice u minimalnom vodstvu na prvoj pauzi (18:16), da bi se u drugoj četvrtini igrala rezultatski potpuno ravnopravna košarka iako su Zagrepčanke zahvaljujući pet uzastopnih poena Grizelj imale i vodstvo (20:23 - 12’). No, Merjem Burčuk postignutim pogotkom uz prekršaj gošći ponovno vraća prednost na pulsku stranu, koju domaće košarkašice više do kraja susreta nisu ispuštale.

 

U drugom poluvremenu, puno odlučnija Pula podizala je svoju prednost da bi u posljednjoj četvrtini u potpunosti slomili otpor gošći i ubilježile zasluženu pobjedu. Najefikasnija u domaćim redovima i treću utakmicu za redom bila je Karolina Škare s 25 postignutih koševa i 15 skokova, dok su Ivana Ujević i Marija Vrdoljak dodale po 13 pogodaka. Najbolja asistentica bila je Lana Pačkovski s devet asistencija i 11 pogodaka, koja je jedina u domaćim redovima na parketu bila od prve do posljednje sekunde susreta..

Statistika utakmice:

Tweet

Posljednje novosti