filmska scena Istre

Mladi entuzijasti iz Vodnjana traže statiste za njihov novi film

Piše: Istarski.hr

10.10.2024 - 10:00
Vodnjan (Snimio Milivoj Mijošek)
Vodnjan (Snimio Milivoj Mijošek)

'La Udruga' iz Vodnjana priprema produkciju dugometražnog igranog filma 'Kad je Bog z crikve zaša', čiji scenarij i režiju potpisuju Teo Morosin i Eric Ušić. Radnja filma, inspiriranog romanom istarskog pisca Fulvija Tomizze 'Quando Dio uscì di chiesa', smještena je pred kraj 16. stoljeća, u razdoblje kasne renesanse i početka protureformatorske inkvizicije u Istri. Riječ je o autorskom filmskom projektu kojeg provodi grupa filmskih entuzijasta i prijatelja iz Vodnjana koja je već realizirala nekoliko kratkih, kao i dva srednjometražna filma ('The girl in the Blue Dress' i 'La predstava').

S obzirom na povijesni kontekst radnje filma za snimanje, koje će se prema planu odvijati između 25.10. i 10.11.2024., potrebno je dvadeset statista/statistica koji će u duhu vremena u kojem se odvija filmska radnja biti adekvatno kostimirani.

 

Casting/Audicija za statiste će se održati u prostoru IKA-e-Istarske kulturne agencije u prizemlju Circola Zajednice Talijana u Puli (Carrarina 1), u utorak, 15.10.2024, od 10 do 17 sati. Traže se statisti od 18 do 65 godina, oba spola. S obzirom na to da se radi o povijesnoj, kostimiranoj drami, molimo da se castingu/audiciji odazovu osobe bez pirsinga, vidljivih tetovaža i obojane kose.

Sa statistima je predviđeno 6 dana snimanja po osam sati dnevno na lokacijama u Vodnjanu, Humu i Grožnjanu. Prijevoz i hrana su osigurani. 

Mišljenja smo da film, između ostaloga, znatno doprinosi promociji Istre i njene kulturne ponude, pošto je njegova distribucija predviđena za čitavu Hrvatsku, a prikazat će se i na nekoliko eminentnih festivala u Europi. 

Film 'Kad je Bog z crikve zaša' snima se s minimalnim budžetom koji uvjetuje i skromniju produkciju, ali u produkciji se pouzdaju u zajedništvo, veliki entuzijazam čitave filmske ekipe, a nadaju se pomoći i podršci statista. Film su dosad podržali Istarska županija i Grad Vodnjan, simbolična inicijalna sredstva filmu su dodijeljena i od HAVC-a, a projekt je putem crowdfundinga podržan i od strane zajednice.

Ovim putem, tražimo kreativce, zaljubljenike u film i sve one koji će zajedno napisati novu stranicu filmske povijesti Istre! Pozivamo zainteresirane da se prijave i odazovu castingu/audiciji, poručuju organizatori.

Tweet

Posljednje novosti