SIJASET DOGAĐANJA

Šaroliki listopad u Sv. Lovreču: zdravstvene radionice, srednjovjekovna glazba, dječji dan

08.10.2024 - 17:57

Sredina listopada u Sv. Lovreču donosi sijaset zanimljivih događanja. Tako će se u četvrtak, 10. listopada održati predavanje fizioterapeutkinje Gracijele Benčić „Utjecaj pravilnog disanja i tjelovježbe na zdravlje“. Zanimljivo predavanje, koje organizira Klub žena liječenih od karcinoma dojke „Gea“ Pula, u Multimedijskom centru kreativnosti „Plesna sala Lovreč“ počinje u 18 sati.

Idućeg dana Gradska loža Bazilike sv. Martina, inače najveće ranoromaničke crkve i Istri, bit će sjecište povijesti, arhitekture, kulturne baštine i glazbe, a sve u sklopu manifestacije „Musica affrescata“. Program "Musica affrescata" nudi jedinstveno glazbeno iskustvo ispred odabranih istarskih crkava ukrašenih freskama.

 

Ovaj projekt ima za cilj valorizirati i povezati freske istarskih crkava s europskom glazbom druge polovice srednjeg vijeka, potičući širu javnost da se upozna s bogatom povijesnom ostavštinom srednjovjekovne umjetnosti. U prvom izdanju programa, istaknuti istarski glazbenici Dario Marušić i Marino Kranjac, uz pratnju Edne Strenja Jurcan, od 18 sati povest će publiku na povijesno putovanje kroz glazbu koja obuhvaća razdoblje od sredine srednjeg vijeka do kraja renesanse.

U nedjelju, 13. listopada na rasporedu je četvrto izdanje „Lorentina – dječjeg dana u Svetom Lovreču“. Trgovi Placa i Placeta postaju barem na jedan dan mjesto gdje vladaju mališani. Tako će, počevši od 15 sati, na programu biti: kreativno-likovna radionica s udrugom „Funtanela“, radionica društvenih igara na ploči s udrugom „Mordele“, ulično kazalište s Mr. Baloombom (USB Poreč), lov na blago, dječja predstava Teatra Naranča pod nazivom „Lisac i roda“ te priče za laku noć, gdje se mogu čuti priče i poeme prilagođene dječjem uzrastu, na vrhu s dogodovštinama letećeg lavića Lorentina! Sve aktivnosti su besplatne.

Idućeg dana, pak, Gradsko društvo Crvenog križa Poreč na trgu ispred Općine Sv. Lovreč organizira akciju mjerenja krvnog tlaka i šećera u krvi. 

Tweet

Posljednje novosti