dječji tjedan

Foto Gradonačelnik Peršurić obišao sve porečke prvašiće

Piše: Istarski.hr

07.10.2024 - 13:54
1. a OŠ Finida
1. a OŠ Finida

U povodu obilježavanja Dječjeg tjedna, koji ove godine traje od 7. do 13. listopada, gradonačelnik Poreča Loris Peršurić je, zajedno s ravnateljicom Osnovne škole Poreč Marijom Mufić Santin, ravnateljicom Talijanske osnovne škole "Bernardo Parentin" Ester Zarli, te u Osnovnoj školi Finida s pedagoginjom Petrom Šimičić i stručnim službama, posjetio 162 prvašića, kako matične, tako i područnih škola.

Dječji tjedan obilježava se mjesec dana nakon početka školske godine, pa je tijekom posjeta gradonačelnik razgovarao s prvašićima o tome što su već naučili u školi, predmetima i aktivnostima koje im se najviše sviđaju, o novim školskim obavezama, o tome što radi gradonačelnik, što se može dodatno urediti i napraviti, a prvašići su svojim gostima i otpjevali pjesmice koje su naučili. Posjetio je i prvašiće u Posebnom odjelu OŠ Poreč.

 

Učiteljice su, u Novoj Vasi Vedrana Vukić Stranić, u Žbandaju Marina Čabraja, u TOŠ „Bernardo Parentin“ Romina Draghicchio Paljuh, u OŠ Poreč Sarah Mršić, Martina Jakac i Edi Jelić, dok su u OŠ Finida učiteljice prvih razreda Brankica Čerović, Tina Vračun i Diana Stevanović.

Nakon ugodnog druženja, gradonačelnik im je darovao majice s logom škole, koje su, već tradicionalno, poklon Grada Poreča prvašićima svih porečkih osnovnih škola u Dječjem tjednu, a biraju ih i izrađuju sve škole po svom ukusu. Učenici svakog razreda dobivaju majicu druge boje, a koriste ih najčešće tijekom sportskih, te drugih školskih susreta. 

U četvrtak, 10. listopada više od 410 djece, i to učenika prvih razreda svih porečkih osnovnih škola i djeca u dobi 5 i 6 godina iz svih dječjih vrtića, u kazališnoj će dvorani pogledati novu predstavu "Lisica i roda" pulskog Teatra Naranča, koja je poklon Grada Poreča djeci, a cijeli će tjedan biti u znaku aktivnosti za najmlađe – izleta, radionica, pričaonica i kreativnih aktivnosti.

Tweet

Posljednje novosti