UVJERLJIVA POBJEDA U 'VELOM JOŽI'

Nakon deset minuta 'zagrijavanja' porečki rukometaši uvjerljivo svladali Osijek

Piše: Siniša Žulić

06.10.2024 - 19:14
NAJEFIKASNIJI - Nikola Ivanković (foto: Milivoj Mijošek)
NAJEFIKASNIJI - Nikola Ivanković (foto: Milivoj Mijošek)

Trebalo je tek deset minuta rukometašima Poreča da u susretu protiv Osijeka dođu na ‘radnu temperaturu’ i pokažu tko je kvalitetniji suparnik u dvoboju ovih dviju momčadi. Gosti su nakon rezultata 5:5 u 12. minuti jednostavno ‘nestali’ s parketa pred efikasnim napadima porečkih šutera. Serijom od 8:1 u sljedećih petnaestak minuta domaći su rukometaši već u prvom dijelu dali naznačiti kako ne misle propustiti bodove iz ovog susreta (12:6 - 25’). Nikola Ivanković u tim je trenucima susreta bio nezaustavljiv za gostujuću obranu, a zanimljivo je da je ova serija započela u trenucima kada su Porečani na terenu imali igrača manje, nakon isključenja Ljubića. 

 

U nastavku susreta domaći su rukometaši nastavili tamo gdje su stali u prvom dijelu, doduše sa ‘smanjenim gasom’ no bez ikakve opasnosti da će se prednost domaćih istopiti. Veliki obol tome dao je i vratar Bruno Ćopić, koji nije propuštao čak ni gostujuće kontre, sakupivši na kraju susreta 13 obrana. 

U domaćim redovima najefikasniji je bio Ivanković sa osam zgoditaka, gol manje postigao je Antonio Ljubić, a Petar Krupić bio je uspješan u pet navrata.

Statistika utakmice:

Tweet

Posljednje novosti