U radno vrijeme brine o sigurnosti, u slobodno igra nogomet

Dinamovim profesionalcima u Banjolama je gol zabio pulski policajac

Piše: Istarski.hr

02.10.2024 - 17:53
Alen Kamenicki (foto: PU Istarska)
Alen Kamenicki (foto: PU Istarska)

Sportaši u redovima policije nisu rijetkost, s obzirom da Ministarstvo unutarnjih poslova iz godine u godinu daje sve veću podršku bavljenju sportom i potpomaže djelatnike koji kroz sport pozitivno utječu na ugled policije u javnosti. No, rijetkost je policajac koji ima priliku igrati protiv velikog nogometnog kluba i zabiti mu gol.

 

Alen Kamenicki mladi je policijski službenik koji je prošle godine završio školovanje na Policijskoj akademiji ''Prvi hrvatski redarstvenik'' te od tada obavlja poslove promete policije u Postaji prometne policije Pula. Alen je još od djetinjstva sanjao kako će postati policajac, brinuti o sigurnosti i služiti svojoj zajednici. A paralelno s time sanjao je i kako će biti uspješan nogometaš.

Naime, Alen se aktivno bavi nogometom od djetinjstva te je bio dugogodišnji igrač HNK Cibalia u radnim Vinkovcima. Kada je prošlog listopada došao u Pulu, pronašao je nogometni klub NK Banjole gdje se nastavio baviti aktivno sportom. U nogometnoj utakmici između NK Banjole i GNK Dinamo, šesnaestini finala Supersport Hrvatskog kupa, odigranoj prošlog tjedna u Banjolama, posebno se istaknuo zabivši gol Dinamu. Utakmica je završila 1:3, a svojim pogotkom na domaćem terenu Alen je izazvao oduševljenje domaćih navijača.

Alen Kamenicki na utakmici protiv Dinama (foto: Flash Studio)

''Budući da se od malena bavim sportom, to mi je uvelike olakšalo prijem na policijsku akademiju, a i kasnije sam tijekom školovanja lakše odrađivao sve sportske aktivnosti. Sport je moja velika ljubav, kao i policija. Želio sam zanimljiv i dinamičan posao, a to sam i dobio. Svaki radni dan je novi izazov, a često se susrećem sa situacijama koje nisu uobičajene u drugim zanimanjima. Kao policijski službenik radim odgovoran posao, a moja primarna zadaća je briga o sigurnosti u prometu. Ako se svi sretno vrate kući taj dan, moj cilj je ostvaren'', kaže mladi policijski službenik.

Iako obavlja zahtjevan posao, Alen uspijeva pronaći vremena i za trening. Većinom uspijeva uskladiti trening s poslom, no kada ne stigne na trening u klub u kojem trenira, onda trening odradi samostalno.

Tweet

Posljednje novosti