Pripreme za kreiranje godišnjeg proračuna

Gradonačelnik Loris Peršurić završio obilazak svih porečkih mjesnih odbora

Piše: Istarski.hr

02.10.2024 - 16:01
Poreč
Poreč

U sklopu redovnih sastanaka s predstavnicima porečkih mjesnih odbora gradonačelnik Loris Peršurić sa suradnicima završio je obilazak svih porečkih mjesnih odbora u sklopu priprema za kreiranje gradskog proračuna za iduću godinu. Sastanci s predstavnicima mjesnih odbora u rujnu održavaju se tradicionalno već sedam godina, a s ciljem uključivanja projekata svakog mjesnog odbora u glavni gradski financijski akt. Ta je praksa nastavljena i ove godine te su održani sastanci u mjesnim odborima Baderna - Mompaderno, Červar Porat - Porto Cervera, Fuškulin - Foscolino, Joakim Rakovac, Mate Balota, Nova Vas - Villanova, Novo Naselje – Santo spirito, Špadići-Veli Maj - Spada - Maio Grando, Varvari i Žbandaj-Sbandati.

 

Bilo je govora o realiziranim projektima u protekloj godini, od manjih investicija, odrađenih sadnji i hortikulturnog uređenja, uređenja dječjih igrališta, izgradnji javne rasvjete i asfaltiranja, do onih velikih od šireg značaja, poput izgradnje vrtića, prometnica, obnove kulturne baštine, izgradnje kanalizacijske mreže i ostalog. Prilikom kreiranja uvijek se vodi računa o ravnomjernom razvoju svih gradskih i prigradskih naselja, sukladno potrebama mjesnih odbora i mještana, u skladu s mogućnostima. 

Svi prikupljeni prijedlozi uvrstit će se u prijedlog za gradski proračun, za koji će biti provedeno i javno savjetovanje na gradskim web stranicama, putem kojeg svoje prijedloge mogu slati svi zainteresirani građani Poreča. U rujnu su već prikupljani prijedlozi građana putem javnog poziva dostavom na mail, a gradonačelnik, pročelnici i stručne službe Grada Poreča objedinit će sve prijedloge te ih prodiskutirati s članovima vijeća mjesnih odbora, prije uvrštenja u prijedlog proračuna za Gradsko vijeće.

Nakon javnog savjetovanja, obavljaju se i dva čitanja proračuna na sjednicama gradskog vijeća, na kojem gradski vijećnici mogli predati svoje amandmane, prije izglasavanja proračuna, priopćeno je iz Grada Poreča.

Tweet

Posljednje novosti