BOKS

Dva finala istarskih boksača na jakom međunarodnom turniru u Sarajevu

Piše: Siniša Žulić

02.10.2024 - 12:02
Ivan Božac (foto: HBS)
Ivan Božac (foto: HBS)

Dvojica istarskih boksača, Ivan Božac (Pula) i Mateo Paulinić (Rovinj) nastupili su u sastavu hrvatske reprezentacije na jakom međunarodnom turniru  'Mustafa Hajrulahovic Talijan’ u Sarajevu, gdje su nastupili boksačice i boksači iz boksači i boksačice iz 13 zemalja: Austrije, Afganistana, Belgije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Francuske, Hrvatske, Kosova, Njemačke, Rusije, Slovačke, Slovenije i Srbije. Turnir je ponovo potvrdio svoje mjesto kao jedno od najvažnijih takmičenja u kalendaru europskog boksa.

 

U konkurenciji do 63,5 kilograma pulski boksač Ivan Božac u finalu je sigurno i uvjerljivo u odličnom meču rezultatom 3:0 svladao predstavnika Kosova Lorenta Muratija

U konkurenciji do 71 kilograma, Mateo Paulinić bio je najprije uspješniji od austrijskog reprezentativca Yasina Bulluta, da bi u finalnoj borbi bio poražen od ruskog boksača Mukhammadzona Makshmadshoeva na bodove. Paulinić je silovito napadao i udarao, no Rus je u tom meču iskoristio svoju visinu i duže ruke te pobjedom odnio i titulu najboljeg boksača cijelog turnira.

Tweet

Posljednje novosti