AUTOMOBILIZAM

Mladi Vrsaran korak bliže naslovu na Šmričkoj buri

Piše: Siniša Žulić

01.10.2024 - 05:02
KORAK BLIŽE NASLOVU - Karlo Pelicar (foto: S: Žulić)
KORAK BLIŽE NASLOVU - Karlo Pelicar (foto: S: Žulić)

Pretposljednje natjecanje ovogodišnjeg automobilističkog prvenstva Hrvatske u kronometar vožnjama nije nam dalo odgovor o novom prvaku države pa će borba za titulu ostati otvorena do posljednjeg natjecanja koje se 20. listopada vozi u Varaždinu. Na pretposljednjoj stanici državnog prvenstva, na karting stazi u Šmrici nadomak Kraljevice najviše uspjeha na zahtjevnoj stazi imali su domaći vozači Karting kluba Rijeka, očito najbolje poznavajući zamke koje ova vrlo ‘zatvorena’ staza nudi natjecateljima.

Tako je u ukupnom poretku utrke slavio domaći vozač Boris Katić u citroen saxu ‘pomrsivši račune’ dvojici pretendenata na državni naslov, vrasaraninu Karlu Pelicaru (AKOK Skok racing 1993 Gambetići) te aktualnom prvaku Danijelu Šimunoviću. Katić je zbrojem vremena tri održane vožnje na stazi dužine 882 metra ostvario ukupno vrijeme od 4:32,375 minuta, što je za čak 4,070 sekundi bilo bolje od mladog Vrsarana u citroenu ax, a 5,153 sekunde brže od Šimunovića. Pelicar je drugim mjestom zadržao prednost pred posljednje natjecanje, koje će tako zasigurno ponuditi neizvjesnu utrku i nova automobilistička uzbuđenja. 

 

Jaka bura koja je čitave nedelje puhala na tom dijelu Kvarnera stvarala je probleme za 53 vozačice i vozača iz 14 klubova, koliko ih se našlo na startu natjecanja te organizatorima, nanoseći šljunak na dijelove staze pa je bilo potrebno dodatno očistiti gume. 

No, uzbuđenja i neizvjesnosti oko naslova prvaka u juniorskoj i ženskoj konkurenciji neće biti. Mlada tarska automobilistica sa prebivalištem u Vrsaru, Lina Cukrov (AKOK Skok racing 1993 Gambetići) sa citroenom saxo novim bodovima u ove dvije konkurencije i  gotovo je osigurala svoje prve naslove. Bila je prva u poretku vozačica te treća među juniorima, iza Leona Smailbegovića (Pula-Rovinj) u citroenu saxo i zagrepčanina Maxa Šimunovića.  

Na postolje se na drugo mjesto klase 1 penjao Igor Bogović (Buzet Autosport) sa peugeotom 106, ispred Lorena Bajerića (Istra Racing team). U klasi 2 do drugog mjesta je stigao Danijel Grubiša (Istra Racing team) u peugeotu 106 rally, dok je njegov klupski kolega Dean Jurasić sa škodom felicijom bio drugi u klasi 4, ispred Palmira Medice (Buzet Autosport). U klasi 3 slavio je Toni Malinarich (Prorace) u golf polom, ispred Luke Petrinića i Marija Valjužića (AKOK Skok Racing 1993). U klasi 7 sami su nastupili Mauricio Bajerić i Nikola Baf (Istra Racing team), dok je u klasi 8 Masimo Močibob (Prorace) stigao do drugog mjesta, ispred Mihaela Preleca (Istra Racing team). U poretku klubova postolja se domogao pazinski Istra Racing team osvojivši trećemjesto ekipne konkurencije.

Tweet

Posljednje novosti