ISTARSKI RUKOMETNI DERBI

Buzećani se bez većih problema obračunali s gostima iz Rovinja

Piše: Siniša Žulić

28.09.2024 - 00:30
PREDVODIO BUZEĆANE DO POBJEDE - Sandro Samardžić (foto: Milivoj Mijošek)
PREDVODIO BUZEĆANE DO POBJEDE - Sandro Samardžić (foto: Milivoj Mijošek)

Očekivao se žustar i neizvjestan istarski rukometni derbi na otvaranju sezone u Prvoj ligi - jug u Buzetu gdje su se sastali istoimeni domaćin i gosti iz Rovinja. Obje momčadi uoči sezone iskazivale su aspiraciju za vrh ligaške ljestvice, gdje su se nalazili i u protekloj sezoni, a izgleda da su Buzećani i u ovoj sezoni bliži vrhu. Iako su samo tjedan dana pred prvenstvo ostali bez svog najboljeg igrača Raula Valkovića, izostanak iskusnog Riječanina koji je u buzetskim redovima proveo šest sezona, nije se gotovo ni osjetio. Silićeva družina nastavila je prošlogodišnje dobre izvedbe s modernim i brzim rukometom te su Buzećani bili opasni sa svih strana i pozicija. Tome najbolje svjedoči činjenica da su se svi buzetski igrači, izuzev vratara, upisali među strijelce. 

 

Rovinježi su rezultatski priključak uspijevali održavati do devete minute kada je Edin Beharović zabilježio posljednje izjednačenje na susretu (4:4). Domaći rukometaši od tog su trenutka serijom od čak 7:1 trasirali put ka svojoj pobjedi (11:5 - 21’). U tom su dijelu susreta šestorica igrača zabijala za domaćine, gdje je samo Karlo Jakac došao do dva zgoditka i to iz sedmeraca. Nova serija od četiri uzastopna zgoditka početkom drugog dijela u kojoj se istaknuo Sandro Samardžić, samo je potvrdila kako će premijerni prvoligaški bodovi na jugu ostati u Buzetu. Na ulasku u posljednjih deset minuta susreta buzetski su rukometaši imali i devet zgoditaka prednosti (26:17 - 49’), no dozvolili su gostima da u smiraj susreta poprave rezultatski dojam.

Kod Buzećana najefikasniji je bio Sandro Samardžić sa šest zgoditaka, dok je Karlo Jakac postigao gol manje, od čega su tri bila sa linije sedam metara. Kod gostiju Filip Mataija imao je deset zgoditaka, a Nedjeljko Jurković pet.

Statistika utakmice:

Tweet

Posljednje novosti