ISTRI VELIKI BOD U GOSTIMA

Desetorica hrabrih odolijevala napadima Šibenčana

Piše: Siniša Žulić

27.09.2024 - 20:10
Dvoboj Ivana Santinija i Darija Marešića (foto: Hrvoje Jelavić / PIXSELL)
Dvoboj Ivana Santinija i Darija Marešića (foto: Hrvoje Jelavić / PIXSELL)

Nogometaši Istre 1961 uspjeli u iščupati bod u Šibeniku. U susretu u kojem su više od sat vremena igrali s igračem manje ‘zeleno-žuti’ su uspjeli odolijevati napadima domaće momčadi i na kraju je ostaviti gotovo bez ijedne izglednije prilike za postizanje zgoditka.

Sunčan dan u Krešimirovom gradu privukao je na Šubićevac dvije tisuće ljudi koji su mogli vidjeti dva različita poluvremena. Prvo, u kojem je Istra u većem dijelu držala posjed, imala terensku inicijativu i bolje šanse. Prvu odličnu prijetnju stvorili su Mateo Lisica i Salim Fago Lawal u 7. minuti, nakon čega je udarac mladog Štinjanca odsjeo na stativi. U 15. minuti Beyatt Lekoueiry pokušava s ruba šesnaesterca no taj udarac je dovoljnan tek da malo ugrije dlanove domaćeg vratara Đakovića. 

Minutu kasnije Slavko Blagojević na rubu svog kaznenog prostora ruši Kulušića i dobiva žuti karton, a udarac Božića od živog zida ide u korner. U nastavku akcije nakon ubačaja najviši u skoku je Perić no puca pored gola. U 25. minuti ponovno su opasni gosti kada ubačaj Lekoueirya na glavu Mateja Vuka presijeca Perić i sprječava izgledan gol. 

 

Šibenčani su potom pokušavali nešto prema naprijed no bez opasnijih prilika. U jednoj takvoj akciji u 38. minuti Blagojević je na centru laktom pogodio Kavelja, a sudac Pejin pokazuje mu drugi žuti karton i put u svlačionicu.

Naravno, taj događaj očekivano je  promijenio odnose snaga na terenu, pa su se Istrijani s igračem manje uglavnom bili prisiljeni braniti u svojoj trećini terena.  Na poluvremenu je Tramezzani umjesto Lekoueirya u igru ubacio Iovua, pojačavajući blok gostujuće momčadi. Prvi udarac domaćih u nastavku vidjeli smo u 53. minuti kada Kulušić puca preko gola. Minutu kasnije s tridesetak metara pokušava Dario Marešić, a vratar Đaković odbija u korner. U 61. minuti ponovno su u šansi Šibenčani, no atraktivan udarac Božića iz daljine ide preko grede.

Istrini nogometaši držali su siguran blok na dvadesetak metara od gola vratara Lovre Majkića te dugim progravanjima pokušavali pronaći brze Lawala i Lisicu, no Istrini napadači bili su previše usamljeni da bi se stvorila izglednija šansa. U 65. minuti domaći su navijači Funcuti zasuli teren bakljama i taj detalj kao da je dao hrabsorti gostujućim nogometašima da pokušavaju s više igrača napadati šibensku polovicu terena. U 72. minuti domaćini su imali možda i najopasniju šansu kada je Majić pucao iskosa, no gostujući vratar potpomognuti svojim braničima blokirao je taj udarac. Velika nervoza u posljednjih desetak minuta susreta donijela je brojne kartone s obje strane, a zbog dva dobivena žuta i pomoćni trener Istre 1961 Attila Malfatti morao je preseliti na tribine. U 80. minuti imali su i Istrini nogometaši dobru šansu, no udarac Marcela Heistera išao je zamalo pored gola. Kako se susret bližio kraju i napadi Šibenika bili su bezopasniji te su na kraju Istrijani upisali više nego zaslužen bod.

Šibenik - Istra 1961 0:0

HNK Šibenik - NK Istra 1961 Rezultati uživo
Tweet

Posljednje novosti