najavili novi album

Video ISTRIJANSKI FUNK GROOVE Pulski bend Sergio Recreativo objavio novi singl i spot

Piše: Istarski.hr

27.09.2024 - 12:36

Pulski bend Sergio Recreativo objavio je svoj prvi album – digitalno izdanje koje prati i objava single-videospota za pjesmu istoimenog naziva kao i album „Ala Šu“.

Band je počeo svirati u listopadu 2019. godine u Puli, a prve pjesme snima u prosincu1 iduće godine. Svoj glazbeni izričaj predstavljaju kao instrumentalni (povremeno vokalni) glazbeni fusion.

 

„Sergio Recreativo spoj je glazbenika različitih godina, nacija i glazbenog izričaja, ono što im je zajedničko je uživanje u rekreativnom-opuštenom pristupu stvaranja autorske glazbe. Ime banda Sergio Recreativo upravo to predstavlja ... Pjesma „Ala Šu“ poziva na akciju traženja Sergia Recreativa koji se skriva negdje na području Istre, endemska je vrsta gotovo izumrla,  Sergio je omiljeni lokalni junak današnjeg doba koji prkosi tehnološkom napretku, naletu konzumerizma i populizma koji je prisutan svuda oko nas a nadimak Recreativo njegov je kreativno-rekreativni način borbe protiv zlih sila koje napadaju, ali Sergio Recreativo će pobijediti“, ovako se predstavljaju u mladom pulskom bendu.

 

Album „Ala Šu“ sadrži 9 pjesama koje su snimane zadnjih par godina u studiju u Puli. Snimatelj i ton majstor je Perica Šuran koji je miksao i masterirao album.

Produkciju albuma potpisuju članovi benda Nenad Mirt (kontrabas, vokal), Sandro Pettener (sax & sintesajzeri, vokal), Victor Hugo Moreno (električna gitara) i Andrea Rojnić (klavijature).

Likovno rješenje-digitalnog izdanja izradio je pulski dizajner Igor Zirojević, snimatelj i montažer videospota je Mladen Đaković, a na albumu su gostovali Dušan Kranjc (bubnjevi & el.pad), Carlos Fagin (klavijature), Goran Salvi (bubnjevi), Luka Žužić (trombon) i Branko Sterpin (truba).          

Tweet

Posljednje novosti