MA KAKVI PROFESIONALCI!

HLADAN KAO ŠPRICER Ovo malo kome u sportu pođe za rukom: 'Bilo je to mojih pet minuti'

Piše: Igor Radić

29.09.2024 - 19:02
Marko Levak: Boće da pustin, ja san zgubljen čovik (Foto: Facebook)
Marko Levak: Boće da pustin, ja san zgubljen čovik (Foto: Facebook)

Nesvakidašnji potez Marka Levaka, boćara Ročkog Polja, u susretu Druge lige zapad s vinodolskim Zagonom. Sve tri discipline koje je igrao – dva para i precizno izbijanje - odlučio je zadnjim potezom. Dvaput je pogodio zadnjeg bulina i jednom uvaljao posljednju boću. Ta potonja bila je odlučujuća za utakmicu: njome je junak dana donio pobjedu svome Ročkom polju (14:10). 

Alkarskim rječnikom: boćar Marko triput u sridu! Hladan kao špricer.

Drugoligaška karavana nastavila je u međuvremenu dalje, ali sportska nepravda bila bi ne podcrtati ovaj podvig.

„Ča da ti rečen? Bilo je sva tri puta: ili sad ili nikad. Niman posebne tehnike u takvoj situaciji. Znan da moran pogoditi i s ton namjeron san poša. Fala Bogu, desilo se. To je bilo mojih pet minuti i gotovo. Bija je to moj dan… Ne znan, nisan navadan uvako sam sebe dizati, magari su i gosti rekli da san hi uništi“, kaže Marko, koji inače živi u Levaki na Pazinštini.

 

Ovo se ipak rijetko događa?

„More se desiti, ma u super ligi, kadi su profesionalci, ali opet, biš ti reka, jako ritko. A za jenega amatera, to je doživljaj samo takov. Euforija je bila nakon prvega bulina, a nakon one boće za ukupnu pobjedu, euforija samo takova…

Marko je, znamo ga, strastveni boćar. O burelama bi pričao unedogled. Susrest ćete ga na brojnim utakmica, prati sve diljem Poluotoka.

„Boće su moja strast, da se kapimo. Prova san dosta sportova, ali u ovon san zusta trideset lit. To je uno ča mi je najviše srcu priraslo. To da pustim, ja san kao zgubljen čovik“, iskren je naš sugovornik.

Tweet

Posljednje novosti